2013'te yapılacak sağlık kompleksi Gaziantep'in sağlıkta sıkıntılarını çözer

Gaziantep Sağlık İl Müdür Vekili Uzm. Dr. Yemliha Aksoy, son dönemlerde Gaziantep'e yapılan sağlık yatırımlarına rağmen, henüz kentin sağlık hizmeti i

Gaziantep Sağlık İl Müdür Vekili Uzm. Dr. Yemliha Aksoy, son dönemlerde Gaziantep'e yapılan sağlık yatırımlarına rağmen, henüz kentin sağlık hizmeti ihtiyaçlarının tam anlamıyla karşılanamadığını söyledi.

Aksoy, 2013 yılında yapılacak dev sağlık kompleksi ile Gaziantep'in sağlık hizmetlerinin yeterince karşılanabileceğini ifade ederek, "Ancak bu durumu artmayan bir nüfus ile sağlayabiliriz. Sağlık Bakanlığımızdan izni çıkan proje ile 2013 yılı sonunda Gaziantep'e 5 hastane yaptıracağız. Eğer bu döneme kadar hızla gelişen Gaziantep nüfusunun devam etmemesi durumunda bu sağlık kompleksinin kentimiz için yeterli olacağını düşünüyorum" dedi.

Sağlık kompleksinin içinde 400 yataklı Eğitim–Araştırma Hastanesi (içinde yanık merkezi ve raydoterapi merkezi) Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi, Yüksek Güvenlikli Adli Tıp Hastanelerinin yer alacağını belirten Aksoy, "Eskisi gibi hızlı artan göç devam etmezse bu nüfusa bu hastaneler rahatlıkla yeter." dedi.

Gaziantep'in doğusunda bir sağlık kurumunun bulunmadığını ve bu açıdan arsası belediyeye ait olan eski ahırlar bölgesinde bu sağlık kompleksini yapmayı planladıklarını vurgulayan Yemliha Aksoy, aşırı göç alan kentin sağlık hizmetinde de altyapı olarak yeterli olamadığını kaydetti.

Türkiye genelinde 2003 yılında başlatılan 'Aile Hekimliği' uygulamasına 8 il ile birlikte Gaziantep'te de başlandığını hatırlatan Aksoy, diğer illerde yaşanan ufak tefek sıkıntılar gibi Gaziantep'te de yaşandığını, özellikle mekân ve ısınma konusunda sıkıntı çektiklerini belirtti. Gaziantep'te 450 hekim ile aile hekimliğini başlattıklarını 119 aile hekimi merkezi ile hizmet verdiklerini kaydetti. Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de 3 bin 500 kişiye bir hekim düştüğünü ve bunu en kısa zamanda 2 bin kişiye çekmeye çalışacaklarını bildirdi.

"Gönül ister ki her aileye bir hekim olsun" diyen Aksoy, bunun şu an itibariyle Türkiye şartlarında zor olduğunu ifade etti. Uygulamanın tam manası ile oturması için 6 ay gibi bir süreye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Aksoy, "Dünyanın hiçbir yerinde sağlık hizmetleri sadece devlet eliyle yürütülmüyor. Yüzde 30'nun özel sektör tarafından geri kalan kısmı ise devlet tarafından yürütülüyor. Bizim ülkemizde de 2005 yılından buyana sağlık yatırımları yerine oturmaya başladı." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile