Malatya'da satışı uzun yıllardan beri yapılamayan ve özelleştirilmesinde talipli çıkmayan Vagon Onarım Fabrikası alanı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yeniden ihaleye çıkartıldı.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Malatya’da inşaat çalışmaları 1989 yılında durdurulan ve o günden bugüne kadar yapılmış olan binaları ile birlikte atıl vaziyette bekletilen Vagon Onarım Fabrikası alanı 6 ayrı taşınmaz halinde satışa sunuldu. Toplam 6 taşınmazın sahip olduğu alan 574 bin 680 metrekare olarak belirtildi. Buna göre, taşınmazlar üzerinde bulunan varlıklar ile birlikte satış yöntemi ve pazarlık usulü uygulanmak suretiyle 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde özelleştirilmek üzere her biri ayrı olarak ihale edilecek. İhaleler, pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle Sonuçlandırılabilecek. Satışa konu taşınmazlardan birine teklif verilebileceği gibi birbiriyle ilişkilendirilmeden birden fazla taşınmaz için de teklif verilebilecek. Verilen teklifler herhangi bir şart içermeyecek. İhalelere katılabilmek için her bir taşınmaz için ayrı olmak üzere şartnamesinin alınması ve tekliflerin alınması gerekiyor. İMAR PLANI DEĞİŞMİŞTİ Bu arada, Vagon Onarım Fabrikası’nın imar planı Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Temmuz 2012’de değiştirilerek, tesisin sahip olduğu alan “Sanayi ve Depolama Alanı” (E: 1.00; Hmax: Teknolojinin Gerektirdiği Yükseklik) olarak değiştirilmişti.
Vagon Onarım Fabrikası’nın mülkiyeti Sümer Holding A.Ş.’de bulunuyor. İhale için Son teklif verme süresi ise 7 Şubat 2013 olarak bildirildi.
2013 Yılının İlk Özelleştirme İlanı Vagon Onarım Fabrikası İçin
Hükümet, 2013 yılı için ilk özelleştirme ilanını Malatya'daki atıl vaziyette bekleyen Vagon Onarım Fabrikası için yaptı.