2014 Eğitim Öğretim Yılı

BİLECİK - Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, okulların milli ve manevi değerleri aşılayan, toplum içinde aldıkları görevlerde adaletten şaşmayan ve özgüvenini kazanmış fertler olarak topluma katkı sağlayacak şekilde yetişmesini sağlayan kurumlar olduğunu bildirdi.

Tekelioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı akademik takvimin başladığı günlerde başta öğrenciler olmak üzere öğretmen ve velileri tatlı bir heyecan sardığını belirterek, birinci sınıfa gidecek öğrencilerin heyecanlarını bir hafta önce okula başlayıp yenmeye çalışacaklarını kaydetti.

Eğitim-öğretim yılında veliler olmak üzere yönetici, öğretmen, öğrencilere ve sivil toplum kuruluşlarına, özel ve tüzel kuruluşlara büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizen Tekelioğlu, şunları bildirdi:

"Velilerimizin en başta gelen görevlerinden biri çocuklarını zamanında okula göndermeleri ve ihtiyaçlarını temin etmeleridir. Onlara çalışma ortamı hazırlamak, arkadaşlarının seçiminde yardımcı olmak, televizyon ve bilgisayar kullanırken ölçülü olmalarını sağlamak velilerimize düşen görevler arasındadır. Öğrenilen bilgilerin davranış haline dönüştürülmesi ve toplum içinde saygınlık kazanan, örnek vatandaşlar haline gelmesini sağlamak en önemli vazifelerimiz arasında olmalıdır. Belediyelerimiz başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımızın destekleri ile geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi adalet duyguları gelişmiş, yardımsever, sevgi ve hoşgörü ile donanmış, özgüvenini kazanmış şekilde yetiştirmek güçlü bir Türkiye için gereklidir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile