2021 Ilim Yayma Ödülleri Töreni

Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Bilal Erdogan: 'Türkiye'deki akademik çalismanin itibarini güçlendirirken çocuklarimizin ve gençlerimizin de akademik kariyere özendirilmesi, bilim insani olmaya tesvik edilmesini amaçliyoruz. Bu baglamda önümüzdeki dönemde Ilim Yayma Ödülleri'nin ortaokul ve lise düzeyinde basarili ögrenciler tarafindan da taninmasini, takip edilmesini amaçliyoruz' 'Akademik bilgi seviyesinin yükseltilmesi, akademisyen olmanin, bilim insani olmanin itibarinin güçlendirilmesi için netice almaya basladigimizi görüyoruz. Üniversitelerimizden artan katilimlar bu basarinin bir göstergesi'

Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Bilal Erdogan, Türkiye'deki akademik çalismanin itibarini güçlendirirken çocuklarin ve gençlerin de akademik kariyere özendirilmesi ve bilim insani olmaya tesvik edilmesini amaçladiklarini belirterek, "Bu baglamda önümüzdeki dönemde Ilim Yayma Ödülleri'nin ortaokul ve lise düzeyinde basarili ögrenciler tarafindan da taninmasini, takip edilmesini amaçliyoruz." dedi.

Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Bilal Erdogan, Ilim Yayma Vakfinca Dolmabahçe Sarayi'nda düzenlenen 2021 Ilim Yayma Ödülleri Töreni'nde yaptigi konusmada, ödül alanlari tebrik etti.

Ilim Yayma Vakfi'nin 1951 yilinda Ilim Yayma Cemiyeti ile yola çikip, 1973 yilinda Ilim Yayma Vakfi ile devam ettigini, 2010 yilinda Istanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile 2019 yilinda da Ilim Yayma Ödülleriyle taçlandirilan 70 yillik bir yürüyüs oldugunu söylen Erdogan, 2 senelik bir çalismanin ardindan 2019 yilinda Ilim Yayma Ödüllerinin ilkini gerçeklestirdiklerini dile getirdi.

Ilim Yayma Vakfi'nin tarihinden söz eden Erdogan, "70 yillik bu kutlu yürüyüs kendilerini ilmi yaymaya vakfetmis, güzel insan yetistirmeye adamis, bir grup mümtaz sahsiyetin fedakar çalismalari sonucunda bugünlere gelmistir. Irfan okullariyla, yurtlariyla, burslariyla, yayinlariyla ilim ve irsat faaliyetleriyle bu büyük aile ilmi yayma amacina hizmet etti, etmeye devam ediyor." ifadelerini kullandi.

Ilim Yayma Vakfi'ndan burs aldiktan sonra bugün hayatlarina akademisyen olarak devam eden 500'ün üzerinde ismi tespit ettiklerini söyleyen Erdogan, bir davet gönderdiklerini ve 100'ün üzerinde akademisyenin katildigi bir istisare toplantisi yaptiklarini aktardi.

Ödülleri belirlerken bilimsel degerlendirme kriterlerini ve ilkelerine uygun bir sürecin olusturuldugunu söyleyen Bilal Erdogan, sözlerine söyle devam etti:

"Bu toplanti neticesinde iddiali, uluslararasi boyuta tasiyabilecegimiz nitelikte büyük bir akademik ödül verilmesi, ilim yayma misyonunun taçlandirilmasi için isabetli olacaginda mutabik olduk. Benim bir iddiam var, bu detaylari ne kadar anlatsak da bu ödüllerin itibari ancak bu ödüller verildikçe ortaya çikacaktir. Bir ödül, iki ödül, on ödül derken ilim yayma ödülleri dünyada, akademik dünyada hak ettigi yeri alacaktir. Oldukça uzun ve zorlu bir süreçte bu degerlendirmeler gerçeklesti. Akademik bilgi seviyesinin yükseltilmesi, akademisyen olmanin, bilim insani olmanin itibarinin güçlendirilmesi için netice almaya basladigimizi görüyoruz. Üniversitelerimizden artan katilimlar bu basarinin bir göstergesi."

2019 yilinda Ilim Yayma Vakfi Büyük Ödülü'nü Prof. Dr. Fikrettin Sahin'in, Sosyal Bilimler Ödülü'nü Prof. Dr. Ilyas Kemaloglu'nun, Doga ve Saglik Bilimleri Ödülü'nü ise Prof. Dr. Mehmet Zahmakiran'in aldigini hatirlatan Erdogan, konusmasini söyle tamamladi:

"Türkiye'deki akademik çalismanin itibarini güçlendirirken çocuklarimizin ve gençlerimizin de akademik kariyere özendirilmesi, bilim insani olmaya tesvik edilmesini amaçliyoruz. Bu baglamda önümüzdeki dönemde Ilim Yayma Ödülleri'nin ortaokul ve lise düzeyinde basarili ögrenciler tarafindan da taninmasini, takip edilmesini amaçliyoruz. Önümüzdeki dönemde ödül sahiplerinin sayisi arttikça, onlari bir araya getirerek, dünyada ve Türkiye'de ilmin geleceginin konusuldugu beyin firtinalari yapmalarini saglamayi planliyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile