2022'De Yüz Binlerce Kisi Türkçeyle Ve Türk Kültürüyle Tanisti

2022'De Yüz Binlerce Kisi Türkçeyle Ve Türk Kültürüyle Tanisti

Türkçeyi ve Türk kültürünü dünyaya tanitan Yunus Emre Enstitüsü (YEE), 2022 yilinda yüz yüze ve çevrim içi olarak 250 bine yakin kisiye Türkçe ögretti.

Yunus Emre Enstitüsü, 2009 yilindan beri Asya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Amerika’ya birçok cografyada milyonlarca kisiye Türkçeyi ve Türk kültürünü tanitan büyük ölçekli projelere imza atarak 2022 yilini geride birakti. Enstitü, Türkiye ile bag kuran ve Türkiye’ye dost insan sayisini artirma vizyonu çerçevesinde 60’in üzerinde ülkede 80’den fazla yurt disi temsilciligi ile faaliyetlerini yürütüyor. Dünya genelinde Türkiye’ye, Türkçeye ve Türk kültürüne artan yogun talebini karsilamak üzere Enstitü tarafindan 2022 yilinda yüz yüze ve çevrim içi Türkçe kurslari, "Tercihim Türkçe Projesi" ve "Türkçe Ögretim Portali" araciligiyla 250 bine yakin kisi Türkçe ögrendi. Enstitü ayrica bu faaliyetlerle günümüze kadar 196 ülkeden 15 milyon kisiyi Türkçe ve Türk kültürüyle tanistirdi.

2022 yilinda ülkemizden binlerce kilometre uzak olan Endonezya, Kamboçya, Brunei, Singapur gibi ülkelerde de çalismalarina baslayan Yunus Emre Enstitüsü, uluslararasi faaliyet agini genisleterek Türkçe ile Türk kültürünün zengin kültürel unsurlarini muhtelif cografyalara tasidi.

100’üncü yilda 100 yurt disi temsilciligi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100’üncü yilinda 100 yurt disi temsilciligine ulasmayi hedefleyen Enstitü, dünyanin dört bir yaninda Türkiye’nin uluslararasi alanda bilinirligini, güvenilirligini ve itibarini artirarak yurt disinda olumlu Türkiye algisinin olusmasina hizmet ederken, kültür merkezi sayisini da her geçen gün artirmaya devam ediyor.

Türk kültürü her yil yüzlerce faaliyetle tanitiliyor

Enstitünün yurt disi temsilciliklerinde ülkelerle kültürel alisverisi artirmak amaciyla her yil dil, edebiyat, tarih, sinema, tiyatro, müzik ve el sanatlari gibi farkli alanlarda bir çok etkinlik gerçeklestirilirken, 2022 yilinda da dünya çapinda 1000’den fazla kültür sanat faaliyeti icra edildi.

Yeni teknolojiler, yeni ufuklar

Enstitü, her gün degisen ve gelismekte olan teknoloji ve bilim dünyasini yakindan takip ederek, güncel gelismelerle faaliyetlerini entegre edip alisilagelen etkinlik kaliplarinin disina çikiyor. Dijital Kültür Merkezi Projesi, Metaverse çalismalari, yapay zeka ve Nitelikli Fikri Tapu (NFT) teknolojilerinin Türkçe ögretimi ve kültürel etkilesim alanlarinda kullanilmasina yönelik gerçeklestirilen "Taniskan Projesi" basta olmak üzere dijital atilimlar da atiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile