2023 Antalya Vizyonunu Arama Konferansı

2023 Antalya Vizyonunu Arama Konferansı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Antalya Valiliğinin desteğiyle ''2023 Antalya Vizyonunu Arama Konferansı'' düzenlendi.

ATSO tarafından Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın desteğiyle Serik ilçesi Belek beldesinde ''2023 Antalya Vizyonunu Arama Konferansı''düzenlendi.

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Oğuz Babüroğlu'nun yönetiminde Antalya tarihinde ilk kez düzenlenen toplantı geniş katılımla gerçekleştirildi.

ATSO Başkanı Budak, "Arama Konferansı boyunca başta Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın 2 tam gün süren çalışmalara aktif olarak katılmaları ve tüm katılımcıların Antalya için Son derece dinamik bir performans sergilediklerini, katkı koyduklarını görmek kentimizin geleceğine daha bir umutla ve güvenle bakmamızı sağlıyor" dedi.

Budak, "ATSO olarak diyalog kültürünü her zaman ön planda tuttuk. '2023 Antalya Vizyonunu Arama Konferansı' düzenleme fikri de bu kültürün bir meyvesidir. Bu düzey ve kapsamda bir toplantı Antalya tarihinde ilk kez yapılmıştır. Antalya vizyonuna katkı yapacak ve birlikte Antalya'nın daha hızlı gelişmesine katkı sağlayabilecek kişiler bir araya gelmiş ve 2 tam gün boyunca yalnızca Antalya'nın vizyonunun ne olması gerektiğini, sektörleri, projeleri, önerileri, hedefleri konuşmuşlardır." TÜM ANTALYALILARIN SÜRECE DAHİL OLMASINI İSTİYORUZ Arama Konferansı"nın kentin gelecek vizyonunun belirlenmesi açısından bir milad özelliği taşımasını umduğunu ve bu toplantıda ortaya konan görüşler ve değerlendirmeler Sonunda Antalya'nın 2023 vizyonu için bir yol haritası hazırlanacağını belirten Budak, "Kent için sürekli toplantılar yapılıyor, nitekim yapılmalıdır da, diyalog Son derece önemlidir. Ama diğer taraftan bu toplantıların sistematik bir bakış açısı ile somut çıktılara dönüşmesi gerekir. Biz kentimizin gelecek vizyonunu konuştuğumuz Arama Konferansı ile biz somut çıktılar, uygulanabilir somut projelere de ulaşmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız tek bir konferans ile kalmayacak. Bundan Sonra bu süreç ATSO ve ilgili kurumlar tarafından takip edilecek. Halkımızdan sürece dahil olmalarını istiyoruz. Halkımız da kent vizyonunun belirlenmesi sürecine aktif olarak katılmalıdır" diye konuştu.

Arama Konferansında dinamik bir performans sergilediğini kaydeden Budak şöyle konuştu; "Söz Antalya olunca gerisinin teferruat" olduğunu gördük. Bu konferans Son derece önemliydi. İki gün boyunca yapılan değerlendirmeler Sonucu ortak akılla ortaya çıkan fikirler sistematik bir hale getirildi.

Bundan Sonrasında kimse sadece Valiliğin, Belediye'nin ya da Oda'nın görevi var diye düşünmesin. Hepimiz üzerimize çok ağır sorumluluklar aldık. Daha işin başındayız. Bu konferansın Antalya'ya ciddi bir vizyon katmasını umuyorum. Bundan Sonraki toplantılarda da biz elimizden geleni kurum olarak yapmayı taahhüt ediyoruz. Diğer kurumlardan da bu tür taahhütleri zaten aldık. " Antalya milletvekilinin tamamının Arama Konferansı'na katılmalarını arzu ettiklerini belirten Başkan Budak, "14 milletvekilimizi de bu çok önemli toplantıya davet etmiştik ancak çeşitli nedenlerle vekillerimizi aramızda göremedik. Elde ettiğimiz çıktıları kendileri ile de paylaşacağız” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile