2023 MODEX Tatbikati Çanakkale'de Bugün Basliyor

2023 MODEX Tatbikati Çanakkale'de Bugün Basliyor

Saglik Bakanligi koordinasyonunda AFAD ile gerçeklestirilecek olan MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tibbi Saha Uygulama Tatbikati bugün basliyor. 18-22 Eylül tarihleri arasinda düzenlenecek tatbikatta, Azerbaycan, Almanya, Portekiz, Finlandiya, Romanya, Estonya ve Polonya’dan 170 personel ve 22 araç yer alacak.

Afet ve acil durumlarda uluslararasi ekiplerin birbirleri ile ve ev sahibi ülkeyle birlikte çalismasini kolaylastirmak maksadiyla saglik müdahaleleri, arama ve kurtarma, tahliye, güvenlik ve trafik, barinma faaliyetleri çerçevesinde koordinasyon, egitim ve tecrübe paylasiminin arttirilmasi amaciyla Azerbaycan, Almanya, Portekiz, Finlandiya, Romanya, Estonya ve Polonya ülkelerinin 170 personel ve 22 araç ile katilim sagladigi toplam 2446 personel ve 202 aracin katilimi ile MED EU MODEX 2023 tatbikati 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasinda Çanakkale’de gerçeklestirilecek.

Vali Ilhami Aktas, MODEX 2023 Yili Saha Tatbikatinin gerçeklestirilecegi Terzioglu Kiz ögrenci Yurdu, Özel Idaresi Arkasi ve Kipa Önünde kurulan tatbikat alanlarinda incelemelerde bulundu.

AB Sivil Koruma Mekanizmasinin baskanliginda DSÖ, Saglik Bakanligi ve AFAD Baskanligi koordinesinde düzenlenecek MODEX 2023 Yili Saha Tatbikatinin gerçeklesecegi alanlari yerinde inceleyen Vali Ilhami Aktas’a Il Saglik Müdürü Op. Dr. Gökhan Bastürk, Türkiye UMKE Sorumlusu Serkan Demirci ve MODEX heyetin tarafindan yapilan çalismalar hakkinda bilgi verildi.

Tatbikat alaninda görevli personellerle sohbet eden Vali Ilhami Aktas, çalismalarinda kolayliklar diledi.

MODEX 2023 Yili Saha Tatbikatinin Çanakkale’de gerçeklesmesinde emegi geçenlere tesekkür eden Vali Ilhami Aktas, tatbikatta katilan tüm ekiplere basarilar diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile