'2023 Muhalefete Ezberini Bozduracak'

'2023 Muhalefete Ezberini Bozduracak'

AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir, Internet Medyasi ve Sosyal Medyaya dönük düzenlemelerin biran önce yapilmasi gerektigini, bunun hakki ve dogruyu üstün tutmak adina mutlak bir gereklilik oldugunu vurguladi.

-Aydemir TBMM Genel Kuruluna Seslendi

Milletvekili Aydemir, Avrupa Birligi(AB) Iletisim Komisyonu Baskaninin da bu duruma iliskin kayitlar düstügünü belirterek, internet Medyasi ve sosyal medyanin adeta yalan, iftira, dedikodu alani; izzet, iffet, haysiyet cellatliginin yapildigi bir zemin hâline geldigini vurguladi.

-Aydemir Iletisim Baskanligi Bütçesini Degerlendirdi

AK Parti Milletvekili Ibrahim Aydemir, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Grubu adina söz alarak, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Bütçesi üzerinde tespit, görüs ve öngörülerini paylasti. Baskanligin önemli bir islevi bulunduguna isaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Hakki adaleti üstün tutmayi siar edinmis isek hakikatin üstünü açacagiz. Bunu açabilmek için de böylesine bir kuruma ihtiyacimiz var. ‘ dedi.

-Aydemir’den Hakki Üstün Tutmak Vurgusu

Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi çerçevesinde Türkiye’nin önemli kurumlara kavustugunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Cumhurbaskanligi sistemimizin ihdas ettigi bütün kurumlar çok mübarek, çok bereket yayan kurumlar; içlerinde, Iletisim Baskanligi da çok özel bir yere konulmasi gereken kurumdur, sebebi su: Her vesileyle söylüyoruz, biz hakikatin üstünü açmak durumundayiz. Bütün fertler için söylüyorum; sadece iktidar için söylemiyorum, sadece milletvekilleri için söylemiyorum. Hakki adaleti üstün tutmayi siar edinmis isek hakikatin üstünü açacagiz. Bunu açabilmek için de böylesine bir kuruma ihtiyacimiz var. ‘ vurgusunu paylasti.

-‘Millet Adina Minnettariz

Milletvekili Aydemir, ‘Ülkemizin çalismalarini, ülkemizin gayretlerini, yaptiklarini, uluslararasi zeminde izah edebilmek için bu neviden berrak, billur kurumlar olmazsa olmazimizdir. Ve Iletisim Baskanligi da kuruldugu günden bugüne kadar hakikaten çok özel çalismalar yapiyor, ciddi katkilar sunuyor. Burada kim hizmet veriyorsa onlara millet adina minnettariz, ancak noksanlarimiz var. Farkli zeminlerde çesitli vesilelerle hep altini çizdik ki yeri geldiginde kendimizi de tenkit ederiz biz; demokrasiye olan inancimiz bunu getirir, bunu gerektirir.’ diye konustu.

-Internet Medyasi Ve Sosyal Medyanin Mevcut Hali

Türkiye’de sosyal medya ve internet medyasi üzerinden algi operasyonlari yapildigina isaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Bakin, epey bir zamandir altini çizdigimiz bir husus var: Sosyal medyaya dönük mutlaka ama mutlaka bir düzenlemenin yapilmasinin gerekli olduguna dair. Sosyal medya zemini daha önce "Demokrasiye katki sunar." diye düsünülen bir zemindi ama geldigimiz noktada ne oldu? Yalanin, iftiranin, dedikodunun; izzet, iffet, haysiyet cellatliginin yapildigi bir zemin hâline geldi; öyle degil mi? Trol ordulari olusturulmus, hakikatler tam ters yüz edilir hâle gelmis.’ dedi.

-Aydemir Iftira Ve Yalan Furyasina Dikkat Çekti

Sosyal Medya üzerinden yapilan iftira ve yalan kampanyalari ve yaklasimlarini örneklerle ifade eden Milletvekili Aydemir, ‘Manisa Milletvekilimiz Sayin Ugur Aydemir, Plan ve Bütçe Komisyonunda bir iki not düstü "Güvenlige dair ayrilan pay fazla." diyenlere karsi sunu söyledi: "Arkadaslar, bizim ülkemizde terör cari, uzun yillara sari... Efendim, biz bununla mücadele ederken güvenlikten taviz veremeyiz. Dolayisiyla, gerekirse sogan ekmek yeriz ama o bütçeden kesinti, kisinti yapmayiz." dedi.

Oysa, troll ordusu ne hâle getirdi o söylemlerini? Ekonomiyle iliskilendirdi ve sanki "Insanlarimiz kuru sogan ekmek yesin." demis gibi lanse ettiler. Iste bu, hakikati tersyüz etmektir . ‘ ifadelerini kullandi.

-Aydemir Avrupa Birligi’nin Tespitlerini Paylasti

Internet Medyasi ve Sosyal Medya ile ilgili düzenleme yapilmasinin sart oldugu, bu gerçegi AB Iletisim Komisyonunun da ifade ettigini aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Bu, bereketi alip götürmektir. Öyleyse, Degerli Cumhurbaskani Yardimcimiz burada, Hükûmetimiz burada, mutlaka ama mutlaka, behemehâl buna aslinda muhalefetinde destek vermesi lazim, hep beraber bunu yapmamiz lazim. Yoksa ne oluyor? Bir hercümerç ortaya çikiyor, bir sikintili hâl ortaya çikiyor. Bakin, Avrupa Birligi’nin ilgili Komisyon Baskani buna dönük raporlar hazirlamis, sosyal medyaya, internet medyasina dönük düstügü öyle özel kayitlar var ki; o da, ayni Sayin Cumhurbaskanimizin geçtigimiz gün Iletisim Zirvesi’nde düstügü kayitlari altini çizerek düsmüs ve diyor ki: "Burasi mutlaka ama mutlaka kayit altina alinmasi lazim." Yani demokrasiyi yok eden bir zemin hâline geldi. Öyleyse, bakin, Avrupa Birligi’nin ilgili Komisyon Baskani bunu söylüyor. Agzimizi açtigimizda, buna dönük bir talepte bulundugumuzda muhalefet hemen sunu söylüyor: "Özgürlükleri kismak istiyorlar." Arkadas, ne alakasi var? Ne ilgisi var? ‘ kaydini düstü.

-Aydemir Örnek Verdi

Milletvekili Aydemir, ‘Bir örnek daha verecegim; bakin, burada, Sayin Berberoglu konusurken özel notlar düstü. Sabah gazetesinin yaptigi sahici bir haberi tahrif ederek, gerçek hâlinden uzaklastirarak söyle bir sey söyledi.

..Efendim, burada motorlu tasitlar vergisi oranini düsmüs gibi göstermis. Bu dogru haber degil." diyor. Oysa, arkadaslar, ben bunlari takip ediyorum, motorlu tasitlar vergisi yüzde 36,2 artmasi gerekirken bu dönem Sayin Cumhurbaskanimizin kararnamesiyle bunu yüzde 20’ler düzeyine düsürdük, gazetenin haberi bunu havi, bunu içeriyordu; dogru bir haberdi. ‘ dedi.

-‘Hakikatleri Tahrif Ediyorlar

Sosyal Medya ve Internet Medyasi kaydinda yalan habercilige dair örnekler veren Milletvekili Aydemir, ‘Yalan haber ne biliyor musunuz arkadaslar? Hakikatin disindaki haber su: Ben bir tartisma esnasinda, efendim, intiharlar gündeme geliyor, sunun altini çiziyorum: "Allah askiniza, su intiharlari propaganda vesilesi yapmayin, ayiptir!" diyorum. Peki, yandas, fondas, candas bir televizyon ne yapiyor bunu? "AKP’li Aydemir dedi ki: Intiharlar propaganda yapilsin diye yapiliyor." Ya, insan propaganda olsun diye ölür mü? Ama bunu mansetinize tasiyacak kadar bu isleri tahrif ediyorsunuz.’ diye konustu.

-Hakikati Ortaya Çikaracagiz

Genel Kurulundaki sunumunda muhalefete de seslenen Milletvekili Aydemir, ‘ Öyleyse bakin, bir sey söylüyorum: Size degdiginde, ucu size degdiginde feveran etmeyeceksiniz, her tarafa bakacaksiniz, hakikati birlikte ortaya çikaracagiz; gazetecilik budur, iletisim dili budur, bunun olmasi lazim, aksi hâlde sözünüzün hiçbir hükmü olmuyor, gerçekler de güme gidiyor.’ dedi.

-2022 Daha Iyi Olacak

Iletisim Baskanligi’nin çok özel hizmetler yaptigi, vatana, millete hakikaten yürekleri ferahlatan kivamda bir gayret koydugunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Hizmetleri daim olsun diyorum. Sayin Cumhurbaskani Yardimcimiza, Cumhurbaskanligimiza, oradaki ilgili kurumlarin hepsine bütçemizin bereket getirmesini, huzur getirmesini diliyorum. Ve altini çizerek söylüyorum arkadaslar: 2022 daha iyi olacak, 2023 de muhalefete ezber bozduracak.’ ifadeleriyle sunumunu tamamladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile