'2023 Yili Çigköfte Satis Hedefimiz 9,5 Milyon Kg'

'2023 Yili Çigköfte Satis Hedefimiz 9,5 Milyon Kg'

Oses Çigköfte Yönetim Kurulu Baskani Osman Yasar, çigköfte satislarinda geçen yil yasanan düsüsün ardindan bu yil sonu için 9,5 milyon kilogram çigköfte satis hedeflediklerini ve Agustos sonu itibari ile 7 milyon kg satisa ulastiklarini belirtti.

Türkiye’de 1409, yurtdisinda 33 sube olmak üzere toplam 1442 subelerinin oldugunu ve bu alanda sektörün en büyük markalarindan biri olduklarini ifade eden Oses Çigköfte yöneticisi Osman Yasar, son 5 yildaki satis rakamlarini paylasti. Osman Yasar, “2019 yilinda 9,6 milyon, 2020 yilinda 9 milyon 142 bin, 2021 yilinda 9 milyon, 2022 yilinda 8,2 milyon kilogram çigköfte satisi gerçeklestirdik. 2023 yili hedefimiz biraz daha yüksek.” Ifadelerini kullandi.

2022 yilinda çigköfte satislarinda bir düsüs oldugunu belirten Osman Yasar,2023 yilindaki satis hedeflerinin 9,5 milyon kg oldugunun altini çizdi. 31 Agustos 2023 tarihi itibari ile 7 milyon kg satis gerçeklestirdiklerini belirten Yasar, “Bu yil sonuna kadar 9,5 milyon kg hedefimize kolaylikla ulasabilecegimize inaniyorum” diye konustu.

Türklerin hem yurt içinde hem de yurtdisinda çigköfte tüketimini hiç birakmadigini vurgulayan Osman Yasar, bazi yillarda ilginin artip azalmasinin normal oldugunu ifade etti.

Yasar; "Türkiye’nin geleneksel lezzetlerinden biri olan çigköfteye ragbette geçtigimiz yil bir düsüs olsa da Türk damak tadi bu essiz lezzeti hiçbir zaman unutmadi. Çigköfte, Türk mutfaginin vazgeçilmezlerinden biri olarak hala milyonlarca insanin favorisi olmaya devam ediyor" seklinde açiklamalarda bulundu.

Osman Yasar ayrica Istanbul’un Beyoglu ilçesine bagli Karaköy’de açilan Oses Gurme Restoran hakkinda da bilgi verdi. Restoranin mimarisinde Nemrut Dagi’ndan ilham alindigini ve bölge insaninin özgün lezzetlerine sahip çiktigini belirterek, restoranin farkli bir tarz ve deneyim sundugu müsterilerinden büyük ilgi gördügünü ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile