21 Ağustos 2010 MTSS- Ehliyet Sınav Sonuçlarını öğrenin

21 Ağustos 2010 MTSS- Ehliyet Sınav Sonuçlarını öğrenin. Ehliyet sınav sonuçları MEB tarafından yayınlanır yayınlanmaz sitemizde olacaktır.

Şimdi ise MEB tarafından yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Sınavı sonuçlarının (ehliyet sınav sonuçları) açıklanması bekleniyor.21 Ağustos tarihinde geçekleşen ehliyet sınavının soruları ve cevaplarını dün Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı.Şimdi ise MEB tarafından yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Sınavı sonuçlarının (ehliyet sınav sonuçları) açıklanması bekleniyor.

21 Ağustos'ta yapılan ehliyet sınav sonuçlarını 6 Eylül'de açıklanması bekleniyor.Ehliyet sınav sonuçları açıklandıktan bir hafta sonra ise yazılı sınavı başarı ile geçenler için . direksiyon sınavı gerçekleşecek. Direksiyon sınavında da başarılı olan vatandaşlar ehliyet almaya hak kazanacaklar. Yalnız ehliyet almak için emniyetten alınan para ise vatandaşların moralini bozuyor.

Ehliyet sınavına katılan adayların girmiş oldukları sınavlardan en az 70 puan almaları gerekiyor.

21 AĞUSTOS 2010 EHLİYET SINAV SONUÇLARI (Link aktif değil).

Sürücü belgesi alma zorunluluğu ; motorlu araçların sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafındankarayolunda sürülmesine izin verilmesi yasaktır.

Araçlar , bu konuda sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.

Yaş Şartları

1-A1, A2, F ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların 17,

2-B ve G sınıfı sürücü belgesi alacak olanların 18,

3-C, D ve E sınıfı sürücü belgesi alacak olanların 22 (Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksek okullarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.), yaşını bitirmiş olmaları,

Öğrenim Şartları

F,G ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların ilkokulu,

A1, A2, B, C, D ve E sınıfı sürücülerin en az ortaokulu veya 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş olmaları .
Sağlık Şartları

Sürücü belgesi alacakların , resmi ve özel sağlık kuruluşlarında tek tabip tarafından , yönetmelikte belirtilen esaslara göre 'Sürücü Olur' raporu almaları gerekir . Sağlık raporuna bir defaya mahsus olmak üzere itiraz halinde Sağlık Bakanlığı nihai karar için sürücü adayını bir başka Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu'na sevkeder.

Ancak, verilen sağlık raporlarının eksik veya gerçeğe uygun olmamasının tesbiti halinde, sorumlular hakkında Türk Ceza Kanununa göre işlem yapılmakla birlikte, bu tabiplerin daha sonra verecekleri raporlar da geçersiz sayılır.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile