21'Inci Uluslararasi Kemer Sualti Günleri Basliyor

21'Inci Uluslararasi Kemer Sualti Günleri Basliyor

Antalya’nin Kemer ilçesinde bu yil 21’incisi düzenlenecek olan Uluslararasi Kemer Sualti Günleri, sualti fotograf ve video yarismalarinin yani sira UNESCO, ICOMOS ve CMAS’in yetkililerinin iki yil sonra ilk defa yüz yüze toplantilar yapacagi programlara ev sahipligi yapacak.

Türk turizminin en önemli destinasyonlarindan biri olan Kemer’de 21 yildir, Akdeniz’in Antalya kiyilarindaki sualti dogal ve arkeolojik degerlerin dünyaya tanitilmasi amaciyla Kemer Yöresi Tanitim Vakfi (KETAV) önderliginde Akdeniz Üniversitesi ve Akdeniz Arkeoloji Dernegi ile birlikte organize edilen, Uluslararasi Kemer Sualti Günleri 21-24 Mayis tarihlerinde düzenlenecek. Bu seneki etkinlikler UNESCO, ICOMOS ve CMAS gibi sualti kültür mirasi alaninda dünyanin en büyük kuruluslarini ilk kez bir araya getiriyor. Pandemi nedeniyle 2 yildir yüz yüze toplantilar yapamayan kuruluslar uzun bir aradan sonra Kemer’de yüz yüze toplantilarini da yapmis olacaklar.

Her sene oldugu gibi bu sene de sualti görüntüleme yarismalari, sualti konulu çocuk resimleri yarismalarinin da gerçeklesecegi etkinlige 40 ülkeden sualti kültür mirasi uzmanlari, ICOMOS Baskani Teresa Patricio, CMAS Bilim Kurulu Baskani Francisco Lacase, UNESCO Genel Merkez’den Dr. Ulrike Guerin ve beraberinde bir heyet ile UNESCO UniTwin Sualti Arkeoloji Agi üyeleri, Sualti Kültür Mirasi Komisyonu üyeleri (ICOMOS-ICUCH) ve Dünya Sualti Federasyonu Bilim Kurulu (CMAS) üyeleri ile alanda faaliyet gösteren tüm dünyadan STK’lar katilacak. Türkiye’den Kültür Bakanligi, Türk Tarih Kurumu, UCOMOS Türkiye Milli Komisyonu, Türkiye Sualti Federasyonu yöneticileri ile pek çok üniversiteden uzmanlar da yer alacak. Toplanti programinin son günü Akdeniz Arkeolojisi Dernegi tarafindan yaptirilarak Akdeniz kiyilarinda yürütülmekte olan arastirma, kazi ve egitim faaliyetlerine tahsis edilecek olan dünyanin en büyük arkeoloji gemilerinden olacak olan gemi tanitimi yapilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile