21 Ülkenin Baskonsolosu Ve Diplomatlari Türkiye'nin Lezzetlerini Deneyimledi

TÜRSAB Yönetim Kurulu Baskani Firuz Baglikaya: 'Dünyada birçok insan, yeni cografyalar kesfetmenin, yeni insanlar tanimanin yani sira daha önce tatmadigi yemekleri tatmak deneyimlemedigi mutfaklari tanimak içinde seyahat ediyor. Turizmin farkli kültürleri bulusturan yönüyle gastronomideki gelisimi de destekleyen bir alan olduguna hep birlikte sahitlik ediyoruz' 'Son yillarda dünyada farkli mutfak kültürlerinin bir araya getirilerek sentezlendigi füzyon mutfaginin giderek ön plana çikmasina da turizm çok önemli bir zemin olusturuyor'

ACE of M.I.C.E. ve GastroShow 2021 bünyesinde 21 ülkeyi temsil eden baskonsoloslar ve diplomatlar Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) ev sahipliginde düzenlenen Türkiye'nin lezzetlerini deneyimlemek amaciyla bir araya geldi.

TÜRSAB'dan yapilan açiklamaya göre, ACE of M.I.C.E. fuari ile birlikte düzenlenen GastroShow 2021 etkinligi bünyesinde, TÜRSAB’in ev sahipliginde 21 ülkeyi temsil eden baskonsoloslar ve diplomatlarin katilimlariyla Swissotel the Bosphorus’da, Türkiye’nin 7 bölgesinden farkli lezzetlerin tanitildigi bir ögle yemegi programi gerçeklestirildi.

Programa, Arjantin, Avustralya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Fas, Kanada, Hindistan, Endonezya, Kazakistan, Güney Kore, Iran, Mogolistan, Polonya, Isviçre, Özbekistan, Ukrayna, Venezuela ve Yunanistan’in Istanbul Baskonsoloslari ile diplomatlarinin yani sira Istanbul Vali Yardimcisi Özlem Bozkurt Gevrek, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Izmir Büyüksehir Belediyesi yetkilileri, turizm sektör örgütlerinin baskanlari ve TÜRSAB Yönetim Kurulu üyeleri katildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen TÜRSAB Baskani Firuz Baglikaya, yasanilan sürecin kendilerine, sikintilarin sinir tanimadigini ve bu sikintilarin ancak dayanisma ile asilabilecegini gösterdigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Sürdürülebilir bir gelecek ve baris için turizm önemli firsatlar sunuyor. Biz turizmi sadece ekonomik bir faaliyet olarak görmüyoruz. Turizmin ekonominin çok daha ötesinde anlamlar barindirdigina; farkli kültürlere sahip insanlarin birbirini daha iyi ve yakindan tanimasina vesile olduguna, toplumlari birbirine yakinlastirarak baris köprülerinin kurulmasina olanak sagladigina inaniyoruz. Dünyada birçok insan, yeni cografyalar kesfetmenin, yeni insanlar tanimanin yani sira daha önce tatmadigi yemekleri tatmak deneyimlemedigi mutfaklari tanimak için de seyahat ediyor. Turizmin farkli kültürleri bulusturan yönüyle gastronomideki gelisimi de destekleyen bir alan olduguna hep birlikte sahitlik ediyoruz. Son yillarda dünyada farkli mutfak kültürlerinin bir araya getirilerek sentezlendigi füzyon mutfaginin giderek ön plana çikmasina da turizm çok önemli bir zemin olusturuyor.’’

12 bin yillik tarihi geçmisi ile 13 büyük medeniyete ev sahipligi yapmis olan ve bu yönüyle Anadolu’nun kültürel zenginligi ve çesitliligini yansitan Türk mutfaginin, Izmir’den Gaziantep’e, Hatay’dan Kayseri’ye, Ankara’dan Bursa’ya, Erzurum’dan Antalya’ya kadar Türkiye’nin her bir kösesinde gastronomi açisindan hazine degerinde lezzetler sundugunu aktaran Baglikaya, "Bu hafta, TÜRSAB olarak stratejik partneri oldugumuz MICE sektörünün en önemli etkinliklerinden olan ACE of M.I.C.E. fuari çok basarili bir sekilde gerçeklesiyor." ifadelerini kullandi.

Baglikaya, programda Türkiye’nin 7 bölgesinden özel tatlar sunduklarini ve Türk mutfagi ile ilgili bilgileri paylasmak istediklerini anlatarak, "Burada birlikte olmaktan onur duydugumuz kiymetli misyon temsilcilerimizin pek çogunun ülke mutfaklarindan lezzetleri geçtigimiz yillarda tatma olanagi bulduk. Bu deneyimler, ülkelerin kültürlerini tanima noktasinda da son derece yararli oldu. Yemek organizasyonumuzun da inaniyorum ki degerli diplomatlarin ülkemiz mutfagini ve kültürünü daha yakindan tanimasi açisindan önemli bir firsat sunacak.’’ degerlendirmesinde bulundu.

TÜRSAB olarak Türkiye'nin gastronomi zenginligini çesitli etkinliklerle dünyaya tanitmaya devam edeceklerini aktaran Baglikaya, programa katilan baskonsolos ve diplomatlari, Izmir Büyüksehir Belediyesi ve TÜRSAB is birligiyle Izmir Valiligi ve Izmir Ticaret Odasi’nin destekleriyle uzun yillar basarili bir sekilde düzenlenen Travel Turkey Izmir Fuarina davet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile