21. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi 30 Mayıs'ta Başlayacak

21. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi Kütahya Çalıştayı, 30 Mayıs-1 Haziran'da yapılacak.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kongre öncesi, Danışma, Hakem ve Yürütme kurullarının, ön hazırlık çalışmaları kapsamında bir araya geleceği bildirildi.

Çeşitli üniversitelerden yaklaşık 30 öğretim üyesinin katılacağı toplantının, 3-4 Şubat'ta DPÜ'de gerçekleştirileceği duyurulan açıklamada, ''Özet bildiri gönderimi sona ermiştir. Kongreye beklenenden çok fazla ilgi gösterilmektedir. Daha çok katılımın sağlanması için de bundan sonra gelebilecek bildiriler kabul edilmeye çalışılacaktır'' denildi.

-Ajanstan önemli projelere destek

Zafer Kalkınma Ajansı, 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında Kütahya ili için iki önemli çalışmaya destek vererek, finansmanlarını karşıladı.

Ajans Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, çalışmalardan birinin, Hekim Sinan Araştırma Merkezi'nin Tıbbi Bitkiler Fizibilite Raporu olduğu bildirildi.

Kütahya Belediyesi'ne ait merkezde, ''Biyolojik Zenginliğin Yaşatılması ve Bu Zenginliğin Yerel/Ulusal Kalkınmaya Yansıtılması Fizibilite'' projesi çerçevesinde hazırlanan araştırma raporunun tamamlandığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Tıbbi bitkiler alanında halihazırda önemli Ar-Ge çalışmaları olan Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezi, söz konusu rapor ile alternatif gelir potansiyeli olan tıbbi ve aromatik bitkilerin endüstriyel ürün haline dönüştürülmesi noktasında önemli bir fizibilite çalışması gerçekleştirmiş oldu. Rapor, Kütahya ilinin biyo-çeşitliliğinden hareketle tıbbı bitkilerin gıda, kozmetik, ilaç gibi farklı sektörlerde endüstriyel hale dönüştürülmesi için yol gösterici bir nitelikte hazırlandı. Yalnızca Kütahya ile sınırlı kalmayıp tüm ülkemizdeki biyo-çeşitliliğe hitap eden raporda özellikle ekinezya, dağ çayı, kekik, sarı kantaron, tıbbi nane, tıbbi adaçayı, oğulotu, lavanta, mürver, Meryem Ana dikeni gibi bitkilere odaklanıldı.

Kütahya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, finansmanı Ajansımız tarafından karşılanan proje kapsamında mevcut Bina Deprem Risk Tespiti ara yüz yazılımını geliştirerek, bazı pilot bölge uygulamalarında bulundu. Geliştirilen ara yüz ile uzaktan algılama yöntemi kullanılarak pilot bölgedeki farklı mahallelerde, farklı bina türüne dönük 105 binanın bina deprem risk tespiti gerçekleştirildi.

Kullanılan örneklemdeki binaların risk durumlarına göre kategorize edildi. Söz konusu yazılım ile gelecek dönemlerde risk tespit ve önlem çalışmalarının daha etkin yapılması amaçlanıyor.''

-Büyükelçi Hovari'den Prof. Dr. Karaaslan'a ziyaret

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'ı makamında ziyaret etti.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Hovari, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ile Macaristan'ın her alanda birbirine daha yakın olmasını istediğini bildirdi.

İki ülke başbakanlarının, Macaristan'da bir araya geleceğini belirten Hovari, bu görüşmenin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Ülkemizde her yıl mart ayında Macaristan Bağımsızlık Günü ile ilgili törenler yapılıyor. Türkiye'de bu savaşa ait birçok kahraman yaşamış. İstanbul'da var, İzmit'te var, en önemlisi Kütahya'da var. Macaristan'ın bağımsızlığının en önemli kişisi Lajos Kossuth, Kütahya'da misafir edilmiştir. Kütahya'da da her yıl mart ayında Bağımsızlık Günümüzü kutluyoruz. Bu yıl töreni 18 Mart'ta yapmak ve DPÜ öğrencilerine, Kossuth'u konu alan bir konferans vermek istiyoruz.''

Prof. Dr. Karaaslan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversitede yapılan bazı projeler hakkında bilgi verdi.

Ziyarette, Kütahya Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, DPÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Prof. Dr. Osman Genç ve Prof. Dr. Kaan Erarslan ile Macaristan'ın Kütahya Fahri Konsolosu İsmet Güral hazır bulundu.

-Farabi koordinatörleri DPÜ'de bir araya geldi

Türkiye'deki 7 üniversitede görevli Farabi koordinatörleri, Kütahya'da düzenlenen toplantıya katıldı.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Farabi Otomasyon Sistemi 2'nci Çalıştayı, DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, toplantının verimli geçmesini diledi.

DPÜ Dış İlişkiler Şube Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oktay Şahbaz da Farabi Değişim Programının, yurt içi öğrenci değişim programı olduğunu hatırlattı.

Öğrencilerin bu programla başka üniversitelerde bir veya iki yarıyıl öğrenim görerek, farklı bir tecrübe edinebileceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Şahbaz, ayrıca karşılıksız burs imkanına da sahip olduklarını belirtti.

Yükseköğretim Kurulu Farabi Birim Koordinatörü Ayşad Güdekli ise 2009 yılından bu yana değişim programının, 10 bini aşkın öğrencisiyle aktif olarak devam ettiği bilgisini verdi.

Bu büyümenin sonucu olarak işlemlerin aksamaması için bir otomasyon sistemine ihtiyaç duyulduğunu anlatan Güdekli, çalıştayların pilot olarak seçilen tüm üniversitelerde tamamlanmasının ardından sistemin buralarda hizmete girmesinin planlandığını belirtti.

Otomasyon sisteminin ilk olarak Gazi, Mehmet Akif Ersoy, Atatürk, Balıkesir, Fırat, Dokuz Eylül ve Dumlupınar üniversitelerinde faaliyete geçirileceği ifade edildi.

Muhabir: Hadi Şengül

Yayıncı: Sedat Gök
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile