22 Düzensiz Göçmenin Hayatini Kaybettigi Bot Faciasinda Arama Kurtarma Çalismalari 3'Üncü Günde De Devam Ediyor

22 Düzensiz Göçmenin Hayatini Kaybettigi Bot Faciasinda Arama Kurtarma Çalismalari 3'Üncü Günde De Devam Ediyor

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi açiklarinda 15 Mart’ta alabora olan botta kayip düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalismalari havadan, denizden ve karadan 3’üncü günde de devam ediyor.

Olay, 15 mart sabahi saat 08.07’de siralarinda meydana geldi. Eceabat ilçesi Büyük Kemikli Burnu mevkiinden lastik denize açilan ve yasa disi yollarla Yunanistan’in Semadirek Adasi’na geçis yapmak isteyen düzensiz göçmenlerin botu karadan 8 mil açikta poyraz firtinasinin etkisiyle alabora olup batti. Lastik bottaki 2 göçmen kendi imkanlariyla karaya çikmayi basararak durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerinde çok sayida hava, deniz ve kara araci bölgeye sevk edildi. Ekiplerin çalismalari ve sahislarin kendi imkanlari sonucunda toplam 4 düzensiz göçmen sag kurtarilirken, 7’si çocuk olmak üzere toplamda 22 düzensiz göçmenin cansiz bedenlerine ulasildi. Arama kurtarma çalismalari 3’üncü gününde botun battigi belirtilen bölgede sürüyor. Havadan ve karadan da arama kurtarma çalismalari devam ediyor.

Batan botta 40 civarinda düzensiz göçmenin bulundugu, halen 15-20 düzensiz göçmeni arama kurtarma çalismasinin sürdügü belirtildi.

Çanakkale Valiligi tarafindan arama kurtarma çalismalarinin 3’üncü günde de devam ettigini belirtilen yazili açiklamada, “Eceabat-Gökçeada açiklarinda alabora olan bottaki düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalismalari SG Marmara Bogazlar Bölge Komutani Tugamiral Tayfun Pasaoglu’nun komutasinda Jandarma, Polis, AFAD, Saglik, UMKE, Gümrük, Kiyi Emniyeti, ÇÖZAK, Liman Baskanligi, Akut, Tarim ve Orman Teskilatlari Isbirliginde 3. gününde de devam etmektedir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile