Açıklamasında, biyolojik çeşitliliğin, canlıların farklılığını ve değişkenliğini, içinde bulundukları karmaşık ekolojik yapılarla, birbirleriyle ve çevreleriyle karşılıklı etkileşimleri diye ifade edildiğini belirten Güngör, 22 Mayıs Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü 2015 yılı temasının, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “Sürdürülebilir kalkınma için biyolojik çeşitlilik” olarak ilan edildiğini anlattı. Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesinin üç amacı olduğunu vurgulayan Güngör, açıklamasını şöyle sürdürdü;
BİLECİK’TE 10 AKADEMİSYENLE ÇALIŞMA YAPILIYOR
“Biyolojik çeşitliliğin korunması, bileşenlerinin sürdürülebilir kullanımı, genetik kaynaklardan elde edilen faydaların eşit ve adil paylaşımıdır. Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü olarak görevimiz, kaynaklarının korunması konusunda eğitim ve denetim çalışmalarının aralıksız sürdürülmesidir. Eğitimle, tüm insanlığa doğa ile uyum içinde yaşamının önemi ve doğanın düzenine saygı duymaları gerektiği hatırlatılmalıdır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan Bilecik ilinin Karasal ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme İşi Projesi 2014 yılında başlamış olup 2015 yılında tamamlanacaktır. İlimizde 10 akademisyenin çalışmaları ile iç su balıkları, sürüngenler, çift yaşarlar, damarlı bitkiler, memeliler, tohumsuz bitkiler, kuşlar, omurgasız hayvanlarla ilgili çalışma yapılmaktadır. Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme İşi Projesinin tamamlanmasından sonra karasal ve iç su ekosistemlerinin biyolojik çeşitliliğine ait verilerin elde edilmesi ile ilimizde doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımında büyük bir adım atılmış olacaktır. 22 Mayıslarda tüm halkımızı, Biyolojik Çeşitliliğimizin Azalmadan Çoğalması için tek yürek olmaya davet ediyoruz” diye belirtti.
22 Mayıs Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, 22 Mayıs Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.