22 Milyon Euro AB Hibe Destekli Projede Hedef Yil Sonu

22 Milyon Euro AB Hibe Destekli Projede Hedef Yil Sonu

Giresun Belediyesi’nin Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ve Avrupa Birligi (AB) hibeli Atik Su Aritma Tesisi projesinin yapim çalismalari hiz kazandi.

Avrupa Birligi’nden hibe destekle 2014 yilinda baslanan projenin hizlandirilarak 2024 yilinda tamamlanmasi hedefleniyor.

Atik Su Aritma Tesisi projesinin yapim çalismalarini yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Belediye Baskani Fuat Köse, “Giresun Entegre Su Projesi, dönemin CHP’li Belediye Baskani Kerim Aksu tarafindan 2014 yilinda Avrupa Birligi’nden hibe kazanmisti. Çalismalarini yerinde takip ettigimiz projeyi bitirmek ise bize nasip olacaktir. Hedefimiz 2024 yili içerisinde bitirilmesidir. 22 milyon Euro bedelli Atik Su Aritma Tesisi Projesinin maliyetinin yüzde 77’si Avrupa Birligi, yüzde 9’u Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, yüzde 14’ü ise Giresun Belediyesi tarafindan karsilaniyor” dedi.



Giresun plajlari mavi bayrakli olacak

Proje tamamlandiginda daha temiz bir sahile sahip olacaklarini da kaydeden Baskan Köse, “Proje aritma tesisi ve toplama sistemi olarak iki koldan yürütülüyor. Son sistem teknoloji ile ve bazi yönleriyle Türkiye’de ilk olacak tesis kendi elektrigini kendisi üretecek. Sehrimizin belki de en büyük sorunu çözümleniyor. Bu Atik Su Aritma Tesisi kanalizasyon sorununu tümden ortadan kaldiracak ve temiz bir çevre gelisecek. Tesisimiz tamamlandiginda plajimiza mavi bayrak almaya hak kazanacagiz ve bu bayragi da plajimiza gururla asacagiz. Atik Su projesinin sehrimize ve bölgemize bir kez daha hayirli olmasini temenni ediyor, projede çalisanlara kolayliklar diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile