222 Saat Sonra Gelen Inanilmaz Kurtulusun Kahramanlari Gözyaslariyla Karsilandi

222 Saat Sonra Gelen Inanilmaz Kurtulusun Kahramanlari Gözyaslariyla Karsilandi

Kahramanmaras merkezli büyük depremlerin 10.gününde 222 saatte Melike Imamoglu’nu (42) enkazdan sag çikartan Bursa ekibi, alkislar ve gözyaslari ile karsilandi.

Kahramanmaras’ta yasanan depremin ardindan ilk gün bölgeye giderek 11 gündür arama kurtarma çalismalari gerçeklestiren ve bu sürede 13 kisiyi canli olarak kurtaran, 99 kisinin de cenazesini çikartarak yakinlarina teslim eden INDAK ekibi, Inegöl’e döndü. Dün 222. saatte 42 yasindaki Melike Imamoglu’nu canli olarak kurtarmayi basaran ekip, Inegöl’de cosku ve gözyaslariyla karsilandi.

Kahramanmaras’ta yasanan deprem felaketi sonrasi, Inegöl Dogal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (INDAK) depremden birkaç saat sonra yola çikarak arama kurtarma çalismalarina katilmisti. Birkaç grup halinde 100’ü askin gönüllü arama kurtarma görevlisiyle 11 gündür Kahramanmaras Onikisubat ilçesinde enkaz altinda mücadele veren INDAK ekibi, bu sürede 13 kisiyi canli olarak kurtarmayi basardi. 99 kisinin ise cenazesini enkaz altindan çikararak yakinlarina teslim eden ekip, Çarsamba günü depremin 222. saatinde 42 yasindaki Melike Imamoglu’nu enkazdan sag olarak kurtardi ve bu basariyla Türkiye gündemine oturdu.

Kahraman ekibe özel karsilama

Adeta Inegöl’ün gurur kaynagi haline gelen ve kuruldugu günden bu yana Inegöl Belediyesi’nin hem ekipman hem yer temini hem de diger tüm imkanlar noktasinda ihtiyacini karsiladigi Inegöl Dogal Afetler Arama Kurtarma Ekibi, dün gece deprem bölgesindeki çalismalarini tamamlayarak bölgeden ayrildi. Kahraman ekip, bugün öglen saatlerinde Inegöl’e ulasti. Otobüslerle gelen ekibi, Belediye Baskani Alper Taban adina Baskanvekili Fevzi Dülger karsiladi. INDAK ekibinin ailelerinin de hazir bulundugu karsilamada duygu dolu anlar yasandi. Alkislarla karsilanan ekip ile aileleri gözyaslari içerisinde kucaklasti.

“Hazirliklarimizi daha da ilerletmeliyiz”

Karsilama sirasinda kisa bir konusma yaparak duygularini paylasan INDAK ekip sorumlusu Varol Yilmaz bölgede yasadiklarini ve düsüncelerini paylasti. Yasanan afetin çok büyük bir afet olduguna dikkat çeken Yilmaz, “Herkese çok tesekkür ediyorum. Bizler böyle karsilayarak onurlandirdiniz. Yillardir Inegöl’de afet bilincini olusturmaya, arama-kurtarmanin önemini anlatmaya çalisiyoruz. Keske bu aci olay yasanmasaydi da bu farkindaligi daha önce hissetseydik, anlasaydik. Gerçekten yasanan afet çok büyük bir afet. Geçmiste yasanan afetler gibi lokal bir afet degil. Bir Van depremi, bir Izmir, Gölcük depremi gibi degil. Çok genis bir alandaydi. Insallah bundan sonra yasanmasini umut etmiyoruz ama cografi olarak çok sikintili bir bölgede yasadigimizi unutmayalim. Hazirliklarimizi daha da ilerletelim istiyoruz. Bir hayata dokunmak, bir yasamin devamina vesile olmak çok güzel bir sey. Allah nasip etti 13 vatandasimizi enkazdan çikardik, hayata dönmesine vesile olduk. 99 vatandasimizin naaslarini çikardik. Onlari ailelerine teslim ettik. O da ayri bir sey. Insanlar umutla bekliyorlar. Dün umutlarin tükendigi 222. saatte Melike Imamoglu ablamizi canli olarak çikardik. Allah’a çok sükür. Rabbim bir daha böyle afetler yasatmasin” dedi.

INDAK’i artik tüm Türkiye biliyor

Belediye Baskanvekili Fevzi Dülger ise “Gönüllülük esasiyla hareket eden ekibimize çok tesekkür ediyorum. Ben deprem sabahi 08.00’da Besinci Mevsim Kültür Merkezi önüne gittigimde orada tam teçhizatli hazir ekibi görünce müthis gururlandim. Belediye Baskanimizin da bu konudaki hassasiyetini biliyoruz. Baskan beyin bu konudaki hassasiyetini ve bu arkadaslarimiza karsi samimiyetini, güveninin ne kadar dogru oldugunu gördüm. Bugün INDAK’i artik sadece biz degil, tüm Türkiye biliyor. Biz bu ekiple ne kadar gurur duysak az. Umutlarin tükendigi anda dün bir vatandasimizi canli olarak kurtardilar. Ekipten arkadasimiz ilk imdat sesini duydugumda dizlerimin bagi çözüldü diyor. Benim de bogazimda cümleler dügümleniyor. Bir cana temas edebilmek ne kadar kiymetli. Ben Inegöl ve ülkemiz adina ekibimizin her bir ferdine tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan ekip üyeleri aileleriyle kucaklasti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile