23. İzmir Mobilya Dekorasyon Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı'na 184 Firma

Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, 23. İzmir Mobilya Dekorasyon Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı'na 184 firmanın katılacağını bildirdi.

İzmir Mobilyacılar Odası işbirliğiyle Efor Fuarcılık tarafından 4-8 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenecek MODEKO 2012 fuarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Eyigele, Türk mobilya sektörünün 'Ege zirvesi' olarak tanımlanan fuara, yerli sektör temsilcilerinin yanı sıra 11 ülkeden alım heyetinin geleceğini kaydetti.

Eyigele şöyle konuştu:

''Fuar alanının kısıtlı olması nedeniyle daha fazla büyüme şansımız yok ancak bu yıl yüzde 10 oranında yeni firma portföyümüz var. Bu yıl 60 firmanın yer taleplerine yanıt veremedik. İnşallah yeni fuar alanıyla birlikte bu sıkıntıları gidereceğiz. Türkiye genelinde 40'a yakın mobilya fuarı var. İstanbul Fuarı'ndan sonra ticaret hacmi olarak en iyi fuarı biz gerçekleştiriyoruz.

Özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden yoğun ziyaretçi bekliyoruz. Geçen yıl olaylar nedeniyle hiçbir alıcının gelemediği Libya'dan bu yıl 40 alıcı gelecek.''

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir ise fuarın özellikle ihracat bağlantıları sağlanmasında çok önemli olduğunu, Arap Baharı sonrası Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine yapılan ihracatta büyük oranda artış yaşanmasını öngördüklerini ifade etti.

Özdemir, ihracat ve iç piyasa canlılığıyla birlikte sektörde kapasite kullanım oranlarının üst seviyelerde devam ettiğini dile getirerek işçi sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.

İzmir Kültürpark Fuar Alanı'ndaki 4 holde, 25 bin metrekare alanda düzenlenecek fuarda bu yıl bahçe mobilyaları bölümünün de bulunacağı ifade edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile