'23 Nisan Çocuk Kupası' Pursaklar'ın

'23 Nisan Çocuk Kupası' Pursaklar'ın

Antalya’da düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Kupası’nda Pursaklar Turgut Özal Ortaokulu öğrencisi Enes Talha Kalender, eskrim süper minik erkeklerde kılıç branşında şampiyon olarak altın madalya kazandı.

24-30 Nisan 2017 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Kupası’nda Pursaklar Turgut Özal Ortaokulu öğrencisi Enes Talha Kalender büyük bir başarı göstererek ilçeye altın madalya kazandırdı. Eskrimde süper minik erkeklerde kılıç branşında 180 kişinin katıldığı müsabakalar sonunda şampiyon olarak altın madalya kazanan Talha Kalender, Türkiye’nin yanı sıra KKTC, Suudi Arabistan, Lübnan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Mısır, İran ve Ürdün’den katılan rakiplerini mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı. Enes Talha Kalender, başarısıyla gelecekte olimpiyat adayı olduğunu gösterdi.

Performansıyla dikkat çeten Talha Kalender, Faslı dünya şampiyonu atlet Rachid Arnouss’dan da kondisyon desteği aldı. Arnouss, Enes Talha’nın çok yetenekli olduğunu, yaşına göre fiziğinin çok ileride olduğunu belirterek, 3 ay gibi kısa bir süre birlikte çalıştıklarını ve ilerde çok daha başarılı olacağını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile