23 Nisan'da Valilik Makamina Oturan Muhammed, 'Bingöl'de Dayanaksiz Binalarin Yapilmasina Izin Vermeyecegiz'

23 Nisan'da Valilik Makamina Oturan Muhammed, 'Bingöl'de Dayanaksiz Binalarin Yapilmasina Izin Vermeyecegiz'

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri kapsaminda makamini temsili olarak 6’inci sinif ögrencisi Muhammed Berke Saray’a devretti. 6’inci sinif ögrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl’de dayaniksiz yapilara izin verilmemesini temsili belediye baskanina iletti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri kapsaminda Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, makamini temsili olarak merkez Imam Hatip Okulu 6’inci sinif ögrencisi Muhammed Berke Saray’a devretti. Bu makamlara ileride bu çocuklarin oturacagini belirten Vali Usta, “Bugünlerde makamlarin temsili olarak çocuklarimiza devredilmesini çok önemsiyorum. Çünkü bu makamlar, bu mevkiler ileride bu çocuklar olacak diye düsünüyorum. Bu anlamda bugün de valilik makamina temsili olarak valimiz sayin Muhammed Berke’ye teslim ediyoruz. Insallah Muhammed büyüdügü zaman, diger arkadaslarimiz da büyüdügü zaman bu makamlara oturacaklar” dedi.

Makamda temsili kurum amirlerine talimatlar veren Muhammed Berke, bugünlük belediye baskani olan Turgut Özal Okulu ögrencisi Azra Nur Koç’a, deprem bölgesi Bingöl’de çok katli ve dayaniksiz yapilarak izin verilmemesi gerektigini söyledi.



Muhammed Berke, “Ilimiz deprem bölgesi oldugu için 6,7 ve 8 katli ile dayanaksiz binalarin yapilmasina izin vermeyecegiz, destek vermeyecegiz. Bu konuda siz ne düsünüyoruz?” dedi.

Bingöl Belediye baskani olan Turgut Özal Okulu ögrencisi Azra Nur Koç ise, “Ben de ayni fikirdeyim, ayni seyi düsünüyorum. 4 kattan fazla yapilmasini istemiyoruz” diyerek soruyu yanitladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile