23 Nisan Müzik Stüdyosu Açildi

23 Nisan Müzik Stüdyosu Açildi

Nilüfer Belediyesi, müzisyenlerin önemli ihtiyaçlarina cevap verecek 23 Nisan Müzik Stüdyosu’nu hizmete açti. Amatör ve profesyonel müzisyenler burada profesyonel stüdyo hizmetlerinden faydalanacagi gibi düzenlenecek egitim ve atölye çalismalarina da katilabilecek.

Nilüfer Belediyesi’nin müzige ve sanata gönül veren profesyonel ve amatör tüm müzik insanlarini yenilikçi bir atmosferde bir araya getirecegi 23 Nisan Müzik Stüdyosu, düzenlenen törenle açildi. Açilis törenine Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ve esi Zeynep Terzioglu Erdem’in yani sira 23 Nisan Mahalle Muhtari Sevda Bayraktar, Ertugrul Mahalle Muhtari Gülten Üstünkaya ile sanata ve müzige gönül veren çok sayida kisi katildi.

Törende konusan 23 Nisan Mahalle Muhtari Sevda Bayraktar, müzik dünyasina deger katacak 23 Nisan Müzik Stüdyosu’nun açilisinin heyecanini yasadigini söyledi.

Bu tesisin açilmasi kararini mahalle komite üyeleriyle birlikte aldiklarini anlatan Bayraktar, Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem basta olmak üzere emegi geçenlere tesekkür etti. Bayraktar, buradan modern imkanlarla müzisyenlerin unutulmaz eserler çikaracagina inandigini sözlerine ekledi.

Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, kültür-sanatin kenti Nilüfer’de yenilikçi yatirimlara devam ettiklerini belirterek, “Bilindigi gibi yeni nesil iletisim yöntemlerini daha aktif kullanmak için geçtigimiz yil dijital içerik stüdyomuzu kurmustuk. Simdi de kentin müzik sahnesine yenilikçi ve profesyonel bir dokunus katacak, kayit stüdyomuzu hizmete açiyoruz” dedi.

Bursa’nin sanat dünyasina çok degerli sanatçilar ve müzisyenler kazandirmis bir kent olduguna dikkat çeken Baskan Erdem, bu alanda güçlü bir potansiyelin bulundugunu hatirlatti. Bu yili ‘Gençlik Yili’ ilan ettiklerini belirten Baskan Erdem, bu yatirimlarin bir amacinin da gençlere bu alanlarda firsat olusturmak oldugunu kaydetti.

Yillardir Liselerarasi Müzik Yarismalari organize ettiklerini de ifade eden Baskan Erdem, “Orada gençlerin yeteneklerini, potansiyelini, hayallerini görüyoruz. Bu gençlerin Bursa’da imkanlarin sinirli oldugunu da görüyoruz. 23 Nisan Kayit Stüdyonu, Bursa’da müzisyenlerin önemli ihtiyaçlarindan birini karsilayacak. Burada amatör ve profesyonel müzisyenler, uzman personelimizin de destegi ile kayit yapma imkani bulacak. Bu stüdyo, öncelikli olarak Bursa’nin genç müzisyenlerine profesyonel destek sunmayi amaçliyor. Ama ayrica Liselerarasi Müzik Yarismasi’na katilan genç yeteneklere de ücretsiz hizmet saglayarak, onlarin müzikal yolculuklarini desteklemeyi hedefliyor” diye konustu.

Stüdyo hizmetlerinin yani sira burada çesitli egitim ve atölye çalismalarinin da yapilacagini sözlerine ekleyen Baskan Erdem, mentörlük programlariyla, genç yeteneklere kendi müzik hikayelerini yazma olanagi saglanacagini söyledi.



Konusmalarin ardindan kesilen kurdele ile 23 Nisan Müzik Stüdyosu, hizmete girdi. Açilisin ardindan stüdyoyu gezen Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, gençlerle Baris Manço’nun ‘Alla Beni Pulla Beni’ isimli sarkisini seslendirdi. Baskan Erdem, daha sonra gençlerin enstrümantal performansini izledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile