23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Aydın ve ilçelerinde kutlanıyor.

Çine'de, Hükümet Meydanı'nda başlayan törenler, Yüksel Yalova Stadı'nda devam etti.

Kaymakam Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Cemalettin Giden'in katıldığı törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Avcı, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol üyelerince verildi.

-Söke-

Söke'de, etkinlikler çerçevesinde Kaymakam Mehmet Demirezer'in koltuğunu temsili olarak devralan Kocagözoğlu İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Barış Can Altıok, okullara daha fazla ödenek ayrılması, sosyal alanların fazlalaştırılması, şehirde güvenliğin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılmasını istedi.

Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi'nın koltuğu temsili olarak devralan Fahrettin Uyguntüzel İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Yusuf Yurtçu ise okullarının önünde bulunan trafik tabelalarının yenilenmesini, eğitim gördüğü okulun bakımının yapılmasını ve bahçesine spor salonu inşa edilmesini talep etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene ise Kaymakam Mehmet Demirezer, Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Hilmi İyilikçi ile çok sayıda öğrenci ve kişi katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Varol, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

-Nazilli-

Nazilli'deki törenler, İstasyon Meydanı ve Şehir Stadı'nda düzenlendi.

Törene, Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Garnizon Komutanı Ekrem Turan, AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, CHP Aydın Milletvekili Lütfi Baydar ve çok sayıda kişi katıldı.

İlçe Mili Eğitim Müdürü Faruk Ercan, törendeki konuşmasında, ''Bilimin ve teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği çağımızın en önemli sorunu, milletlerin gelecekleri olan çocuklarını ve gençlerini en iyi şekilde yetiştirmeleri sorunudur. Çünkü çocuklarına değer vermeyen, sahip çıkmayan, onlar için gerekli hizmeti üretmeyen, yatırım yapmayan milletlerin, geleceğe güvenle bakmaları mümkün değildir'' dedi.

-Bozdoğan-

Bozdoğan'da, Hükümet Konağı ve Şehir Stadı'nda düzenlenen törenlere, Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Tümer Apaydın ve Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ahmet Keskin ile çok sayıda öğrenci ve kişi katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kubay, törendeki konuşmasında, ''23 Nisan 1920, modern Türkiye'nin temellerinin atıldığı bir tarihtir. Bu günü, kaybolamayan bir coşkuyla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutluyoruz'' dedi.

-İncirliova-

İncirliova Belediye Meydanı ve Yaşar Kocabıyık Stadyumu'ndaki törene, Kaymakam Adem Ünal, Belediye Başkanı Fadime Orbay ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Aydoğan Gürbüz ile çok sayıda öğrenci ve kişi katıldı.

Törenlerde, öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin şiirler okundu, gösteriler sunuldu.

-Koçarlı-

Koçarlı'da, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, Belediye Başkanı Cengiz Şen ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erman Denk, çocukların ve halkın bayramını kutladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Esen, konuşmasında, ''Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamlı günü, yarının milli irade sahipleri olacak siz çocuklara armağan etmiştir. Bizler de egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesini sizlerle birlikte sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz'' dedi.

-Kuyucak-

Kuyucak İlçesinde, Kaymakam Alp Arslan görevi temsili olarak Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencisi Ecesu Özmenlikan'a, Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu ise Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi Özlem Eyigeren'e devretti.

Kaymakamlık makamına oturan Özmenlikan, kütüphanenin geliştirilmesini, spor alanlarının artırılmasını, tarım ürünlerinin tanıtımını sağlayacak festival düzenlenmesini, anma ve kutlama günlerinde çocukların bekletildiği alanda gölgelik yapılmasını istedi.

-Kuşadası-

Kuşadası'ndaki törende, Kaymakam Mustafa Esen, Belediye Başkanı Esat Altungün ve Garnizon Komutanı Murat Biçer, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan'ın günün anlamına ilişkin konuşma yaptığı törende, öğrenciler de şiirler okudu, gösteriler sundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile