23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bingöl'de de coşkuyla kutlandı.

Bingöl'deki ilk tören, Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Şehir Stadyumu'nda devam eden törende, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Belediye Başkanı Serdar Atalay, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, milletin en büyük kurumu olan TBMM'nin açıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 92. yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

92 yıldır göklerde dalgalanan bayrağın huzur, güven ve mutluluğun simgesi olduğunu ifade eden Sarı, çocuklara şöyle seslendi:

''Sevgili çocuklar, 23 Nisan Bayramı'nda sembolik de olsa Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı ve valilikler olmak üzere makamlara geçici olarak oturmuş bulunuyorsunuz. Bu geçici makamlara inşallah gelecekte kalıcı olarak oturacaksınız. Sevgili çocuklar, gelecek sizlerin ellerinizle şekillenecek, bu nedenle çok çalışmalısınız.''

Yapılan konuşmalarında ardından ilköğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, anaokulu öğrencileri arasında gerçekleşen resim yarışmasında birinci olan Karşıyaka Anaokulu öğrencisi Azra Erten'e ödülünü vererek, yakın ilgi göstermesi protokol tribününde oturanlar tarafından alkışlandı.

Öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden kutlamalar, geçit töreninin ardından, çeşitli gösterilerle sona erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile