23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlanıyor

Akçaabat, Şalpazarı ve Of ilçelerinde ''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'' törenlerle kutlandı.

Akçaabat Atatürk Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Akçaabat Belediye Başkan Vekili Abdullah Ertem, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Okan Uslu, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Akçaabat Fatih Stadı'nda devam eden kutlamalarda, öğrenciler çeşitli gösteriler sergiledi.

-Şalpazarı-

Şalpazarı ilçesinde düzenlenen törende, Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, Garnizon Komutanı Selahattin Ural ve Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu ve halk oyunları gösterileri sunduğu törende, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin çuvalla ve topla yürüme yarışmaları ilgiyle izlendi.

Şalpazarı Kaymakamlığı makamına temsili olarak oturan Atatürk İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ebru Metin, Belediye Başkanı Fehmi Cengiz'i telefonla arayarak kendisinden çocuk parklarının iyileştirilmesini istedi.

-Of-

Of Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenlere Of Stadı'nda devam edildi.

Törende Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutan Vekili Ergün Sağlık ve Belediye Başkanı Murat Saral, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gündüz, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyada çocuklara bayram armağan eden tek lider olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, ilköğretim okulları arasında düzenlenen ''Atatürk'e Mektup'' konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören, halk oyunları ekipleri ile öğrencilerin hazırladığı gösteriler ve resmi geçidin ardından sona erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile