23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami Ordu'da Kutlandi

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami Ordu'da Kutlandi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açilisinin 104’ünvü yildönümü, Ordu’da düzenlenen törenlerle kutlandi.

Ordu Valiligi Il Kutlama Komitesi tarafindan hazirlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlama programi çerçevesinde ilk tören, Sarkiye Mahallesi’nde çelenk sunumu ile basladi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlama töreni, Ordu Lisesi karsisindaki Tayfun Gürsoy Parki’nda gerçeklestirildi.

Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende, günün anlam ve önemini anlatan konusmayi Durugöl Sehit Bayram Gümüs Ilkokulu Sinif Ögretmeni Ali Kemal Ince yapti. Ince, burada yaptigi konusmada, “Ne mutlu sizlere ki, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni dünya çocuklari ile birlikte kutlayan bir ülkenin çocuklarisiniz. Yeryüzünde barisin, huzurun ve istikrarin kaynagi olmaya sizlerle devam edecegiz. Bu mutlu gün vesilesiyle, basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canlarini feda eden aziz sehitlerimizi, aramizdan ayrilan sanli gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Programda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami münasebetiyle ilkokul ögrencileri arasinda düzenlenen resim, ortaokul ögrencileri arasinda düzenlenen siir ve kompozisyon yarismalarinda dereceye giren ögrencilerin ödülleri, Vali Muammer Erol ve Ordu Büyüksehir Belediye Baskanvekili Celal Tezcan ve Ordu Cumhuriyet Bassavcisi Hasan Uçak tarafindan verildi.

Halkoyunlari, davul ritim, jimnastik, judo ve tekvando ile dünya çocuklari müzikli gösterilerinin sunuldugu programda, siirler okundu.

Törene protokol üyelerinin yani sira çok sayida ögrenci ve veli de katilim sagladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile