23. Uluslararası Adana Film Festivali'ne Doğru

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın finalistleri belli oldu Finalde yarışacak 12 filmden 6'sı dünya, 3'ü Türkiye prömiyerini yapacak.

Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 19-25 Eylül'de düzenlenecek 23. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın finalinde jüri karşısına çıkacak 12 film belli oldu.

Festivalin basın temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 55 filmin başvurduğu yarışmada 12 film finale kalarak büyük ödül için yarışmaya değer görüldü.

Filmlerden 5'i yönetmenlerin ilk filmi olma özelliği taşıyor. Finalde yarışmaya hak kazanan yönetmen ve filmleri şu şekilde:

'Erhan Tuncer'in 'Ağustos Böcekleri ve Karıncalar', Mehmet Can Mertoğlu'nun 'Albüm', Kıvanç Sezer'in 'Babamın Kanatları', Handan Öztürk'ün 'Bana Git De', Hiner Saleem'in 'Dar Elbise', Çağdaş Çağrı'nın 'Geçmiş', Yüksel Aksu'nun 'İftarlık Gazoz', Reha Erdem'in, 'Koca Dünya', Güven Beklen'in 'Mehmet Salih', Çağan Irmak'ın 'Nadide Hayat', Derviş Zaim'in 'Rüya', Cemil Ağacıkoğlu'nun 'Tarla'.'

Bu arada finale kalan filmlerden 'Ağustos Böcekleri ve Karıncalar', 'Bana Git De', 'Dar Elbise', 'Geçmiş', 'Mehmet Salih' ve 'Rüya' dünya; 'Albüm', 'Babamın Kanatlar' ve 'Koca Dünya' ise Türkiye prömiyerini kentte yapacak.

Bu arada, yarışma sonunda en iyi film seçilecek esere 350 bin liralık ödül verilecek. Festival kapsamında yapılacak tüm yarışmalarda ise toplam 840 bin liralık ödül dağıtılacak.

Ödüller, 24 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek törende sahiplerine takdim edilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile