24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlanıyor

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlanıyor

Sakarya Valisi Mustafa Büyük 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladı mesajında öğretmenlik mesleğinin emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslek olduğunu belirterek, “Öğretmenlik, en onurlu mesleklerden biridir” dedi.

Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında “Başöğretmen” unvanı alması vesilesiyle 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanan 24 Kasım gününün tüm öğretmenlere hayırlı olmasını dileyen Vali Mustafa Büyük, “Yetiştirici, öğretici kimliğiyle yeni kuşaklara kendilerini anlatabilmeyi öğreten, kişiliklerinin oluşmasına ve gelişmesine yardımcı olan öğretmenler, üstlendikleri bu ulvi görev nedeniyle toplumların yaşamında her zaman özel ve saygın bir konum edinmişlerdir” diye konuştu.

Öğretmenlerden beklentilerinin, “Çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, akılcılığı öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve ulusunu seven, milli ve manevi değerlerini özümsemiş bireyler olarak yetiştirmeleridir” olarak açıklayan Vali Büyük, şunları söyledi; “İnsan yetiştirmek çok güzel bir görevdir. Bu hususta öğretmenlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarında da üstün gayret ve yüksek bilinç içerisinde olacaklarına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyor ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilimizde bir dizi etkinlik ve kutlama gerçekleştirilecek. Bugün 17.30’da ebediyete intikal eden öğretmenler için Orhan Camiinde okutulacak mevlidi şerifle başlayacak olan Öğretmenler Günü programı yarın gün boyu devam edecek.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilk etkinlik bugün saat 17.30’da Orhan Camiinde mevlidi şerif okutulması ile gerçekleştirilecek.

24 Kasım Cumartesi Günü (Yarın) saat 09.00’da Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile devam edecek olan programda, Milli Eğitim Müdürü ve öğretmenler Vali Mustafa Büyük’ü ziyaret edecekler.

Ziyaretin hemen ardından saat 10.15’de AFA’da Salon kutlamaları ile devam edecek olan programda saat 11.00’de AFA Sergi Salonu’nda öğretmenlerin eserlerinden oluşan bir Resim Sergisi açılacak.

Saat 14.00-19.00 Tansu Çiller T.M.L. Futbol Sahasında Futbol Turnuvası, 12.00-16.00 saatleri arasında da Lütfü Yaman Spor Salonu’nda Voleybol Turnuvası gerçekleştirilecek .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile