24 Temmuz Gazeteciler Ve Basin Bayrami

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan ve Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi.

Büyükkiliç, mesajinda, kamuoyunu hizli, etkili ve dogru bir biçimde bilgilendirmek amaciyla gece gündüz demeden fedakarca çalisan tüm basin mensuplarinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami'ni kutladi.

Basinin tarafsiz ve objektif bir biçimde halkin gözü kulagi oldugunu vurgulayan Büyükkiliç, gece gündüz demeden çalisan basin çalisanlarina tesekkür etti.

Büyükkiliç ayrica "Sehrimizin ve ülkemizin hedefleri dogrultusunda ilerlemesi ve güçlenmesi için görevini hakkiyla yapan basin mensubu arkadaslarimizin sehrimize kendi alanlarinda katki sagladigini özellikle söylemek istiyorum. Basin mensuplarinin gösterdikleri hassasiyet ve bu konuda yaptiklari basarili çalismalar kentimize büyük katki sagliyor ve bundan sonra da katki saglamaya devam edecek." ifadelerini kullandi.

Bir süre önce vefat eden eski Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Baskani Veli Altinkaya ile vefat eden tüm basin mensuplarina Allah'tan rahmet dileyen Baskan Büyükkiliç, Kayseri basininin 110 yillik tarihine isik tutacak basin müzesi çalismalarinin devam ettigini kaydetti.

Özdogan ise tarafsiz ve özgür bir basinin varliginin güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsuru oldugunu belirtti.

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basininda sansürün kaldirildigini aktaran Özdogan, gerek Türkiye'nin gerekse Kayseri'nin her alanda hedeflenen basariya ulasmasinda basin mensuplarinin gösterdikleri duyarlilik ile basarili çalismalarinin takdire sayan oldugunu vurguladi.???????

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin da gazeteciligin en zor sartlarda tarafsiz, dürüst ve ilkeli sekilde icra edilen ayricalikli bir meslek oldugunu anlatti.

Yalçin, gazetecilerin gecesini gündüzüne, canini disine katarak, ailesinden fedakarlik yaparak meslegini icra etmeye çalisan, kamuoyunun dogru bilgi almasinda sorumluluk sahibi kisiler oldugunu bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile