'24. Uluslararasi Karadeniz Tiyatro Festivali' 2 Mayis'ta Start Aliyor

'24. Uluslararasi Karadeniz Tiyatro Festivali' 2 Mayis'ta Start Aliyor

Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun ev sahipliginde 2-15 Mayis tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan ’24. Uluslararasi Karadeniz Tiyatro Festivali’nin lansmani düzenlenen basin toplantisiyla yapildi.

Trabzon’da bir otelde düzenlenen toplantida konusan Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahmet Uzuner, her yil Trabzon’un tanitimina büyük katki saglayan festivalin, bölgenin sanatsal ve kültürel yasamina canlilik getirdigini söyledi.

Uzuner “Bu yil 24. kez düzenlenecek Trabzon’un ve ülkemizin en seçkin kurumsal festivalleri arasina adini yazdiran ‘Uluslararasi Karadeniz Tiyatro Festivali’nin bir zamanlar hayali bile kurulamazdi. Bu festival, büyüdükçe anlamlanan, anlamini buldukça çogalan ve ilk etapta Karadeniz’e kiyisi olan ülkeleri kapsarken, simdi dünyanin her ülkesine, her sehrine dokunan 24 yillik bir tarihi içinde barindiriyor. Dile kolay 24 sene içinde 54 yabanci ülkeden 206 oyun ve Devlet Tiyatrolarinin 12 farkli bölgesinden yüzlerce oyunla 506 temsil ve 235 binden fazla seyirci sayisina ulastik. Her yil Karadeniz’in incisi Trabzon’umuzun tanitimina büyük katki saglayan festivalimiz, bölgenin sanatsal ve kültürel yasamina canlilik getirirken tiyatro sanatini da yayginlastiriyor; dünyanin pek çok farkli ülkesinden ve Devlet tiyatrolarimizin birçok bölgesinden gelen seçkin tiyatro topluluklarini sanatin evrensel diliyle sizlere ulastiriyor. Bugün, daima artan coskusuyla büyüyen 24. Uluslararasi Tiyatro Festivalimizin bu yilki programini sizlerle paylasmanin heyecani içindeyiz. Festival programimiz, 2 Mayis Persembe günü saat 14.00’te Devlet Tiyatrolari Genel Müdürümüz Tamer Karadagli ve Genel Müdür Yardimcimiz Basrejisörümüz Sükut Isitan’in da katilimiyla, Atatürk Alani Meydan Parkindaki programla baslayacak. Ardindan protokol, halkimiz, siz degerli basin mensuplari ve yerli yabanci sanatçilarin katilimiyla gerçeklesecek ve artik geleneksellesin Meydan Parkindan Haluk Ongan Sahnesine yapilacak kortej yürüyüsü ile devam edecek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile