248'Inci Saatte Kurtarilan Aleyna, Cebeci Hastanesi'ne Nakledildi

Kahramanmaras’ta enkazin altindan 248’inci saatin ardindan kurtarilan 17 yasindaki Aleyna Ölmez, ambulans uçakla Ankara’ya getirilerek Cebeci Hastanesi’ne sevk edildi.



Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan arama ve kurtarma çalismalari 11. günde Kahramanmaras’a bagli Dulkadiroglu ilçesi Kayabasi Mahallesi Atabey Apartmani’nda depremin 248’inci saatinde ekiplerce enkazdan çikarilan 17 yasindaki Aleyna Ölmez, Kahramanmaras’ta hastanede yapilan ilk müdahalenin ardindan Ankara’ya ambulans uçakla götürüldü. Ambulans uçakla Ankara Esenboga Havalimani’na sevkinin ardindan Ölmez, kara ambulans ile Ankara Üniversitesi Tip Fakültesi Cebeci Hastanesi’ne nakledildi.

“Çocuk yogun bakim ünitesine yatirdik”

Ölmez’in çocuk yogun bakim ünitesine alindigini belirten Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, “Bugün 248 saat sonra depremde kurtarilan Aleyna Ölmez, Ankara Üniversitesi Tip Fakültesi Cebeci Hastanesi’ne geldi. Kabul ettik. Su anda çocuk yogun bakim ünitesine yatirdik. Arkadaslarimiz tibbi durumunu degerlendiriyorlar, sonrasinda arkadaslarimiz gerekli açiklamayi yapacaklar. Türkiye kamuoyu, Kahramanmaras’tan itibaren çok yakindan takip ediyor. Gerçekten bizim için de depremde önemli bir umudumuz oldu, buradan da tedavisi en güzel sekilde yapilacak ve saglikli bir sekilde buradan taburcu etmeyi planliyoruz. Su anda ilk asamada söyleyebileceklerim bundan ibaret. Hastayi kabul ettik” ifadelerine yer verdi.

“25 tanesi de Cebeci Hastanemizde yatarak tedavi görüyor”

Deprem bölgesinden gelen yaralilarin Ankara Üniversitesi Tip Fakültesi’ne ait hastanelere de kabul edildigini ve su ana kadar vefat eden afetzedenin olmadigini aktaran Ünüvar, “Biz yaklasik 700 tane depremzede vatandasimizi hastanemize kabul ettik. Onlardan su an itibari ile 180 vatandasimiz hastanemizde yatiyor. 25 tanesi de Cebeci Hastanemizde yatarak tedavi görüyor. Cebeci Hastanemizde su anda 11 tanesi yogun bakimda olmak üzere 25 hastamiz var. Herhangi bir vefat eden vatandasimiz yok. Hepsinin tedavisi yakindan takip ediliyor” diye konustu.

Ünüvar, Aleyna Ölmez’in enkaz altindan çiktiktan sonra ilk müdahalesini yapan hekimin Ankara Üniversitesi Tip Fakültesi Çocuk Bölümünden o bölgeye giden gönüllü hekim oldugunu söyledi.



“Böbrekleri ile ilgili ciddi bir sorun olmadan çikmasini fevkalade bir durum”

Ilk yapilan müdahalelerde Aleyna’nin böbreklerinde ciddi bir sorun olmadiginin önemli bir durum oldugunu dile getiren Ünüvar, su ifadelere yer verdi:

“Aleyna’nin tibbi durumu ile ilgili bilgi verebilecek durumda degilim. Kahramanmaras’ta ilk tedavisini yapan doktor arkadasimiz Alptekin Bey’in ifade ettigi gibi 11 gün sonra böbrekleri ile ilgili ciddi bir sorun olmadan çikmasini fevkalade bir durum olarak degerlendirmek mümkün. 183 saat sonra çikarilan Ayça kardesimiz de burada yatiyor. Onu da az önce ziyaret ettim. Aciktin mi diye sordugumda ‘Aciktim’ dedi.

Üsüdün mü diye sordugumda ‘Hayir, salonun halisi üstüme düsmüstü’ dedi ondan dolayi üsümedigini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile