25. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu

Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve KOÜ iş birliğiyle gerçekleştirilen sempozyuma 3'ü yabancı 6 sanatçı katılıyor.

Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) iş birliğiyle bu yıl 25'incisi düzenlenen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu başladı.

Değirmendere Çınarlık Meydanında gerçekleşen sempozyum açılışına, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Nevzat Atalay ve davetliler katıldı.

Belediye Başkanı Ellibeş, burada yaptığı açıklamada, bu yılki eserlerin ilçedeki müzede sergileneceğini belirterek, böylece eserlerin geniş kitlelere sunulabileceğini kaydetti.

KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Nevzat Atalay ise her zaman olduğu gibi bu yıl da 6 sanatçı ile çalışacaklarını söyledi.

3 sanatçının yurt dışından katılım sağladığını belirten Atalay, "Bulgaristan, Rusya ve İran'dan misafirlerimiz var. Türkiye'den de 3 tane arkadaşımız var." dedi.

11 Temmuz'da sona erecek sempozyuma, Türkiye'den Eda Taşlı, Nilhan Sesalan, Orçun Beslen, Bulgaristan'dan Agnessa Ivanova Petrova, Rusya'dan Vasılısa Chugunova, İran'dan Behnam Akharbin katılıyor.

Sanatçıların yapacağı eserler, sempozyumun sonunda Değirmendere Yalı Evleri Ağaç Heykel Müzesi'nde sergilenecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile