250 Bin Dekar Alani Sulayan Bayramiç Barajindaki Yüzde 100 Doluluk Orani Üreticinin Yüzünü Güldürdü

250 Bin Dekar Alani Sulayan Bayramiç Barajindaki Yüzde 100 Doluluk Orani Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Çanakkale’de, çok sayida su kaynagina sahip oldugu için mitolojide adi ’Bin Pinarli Ida’ olarak geçen Kaz Daglari’ndan beslenen 96 milyon 500 bin metreküp su kapasitesine sahip 250 bin dekar alani sulayan Bayramiç Barajindaki yüzde 100 doluluk orani üreticinin yüzünü güldürdü.

Çanakkale’de, çok sayida su kaynagina sahip oldugu için mitolojide adi ’Bin Pinarli Ida’ olarak geçen Kaz Daglari’ndan beslenen 96 milyon 500 bin metreküp su kapasitesine sahip Bayramiç Baraji, yüzde 100 doluluk oranina ulasti. Kuraklik nedeniyle yaklasik 4 ay önce yüzde 8’lere kadar gerileyen ve yeterli yagislar olmamasi halinde tarimsal sulamaya kapatilmasi gündeme gelen Bayramiç Baraji’ndaki su seviyesi yüzde 100 seviyesine çikti. 250 bin dekar alani sulayan Bayramiç Barajindaki yüzde 100 doluluk orani üreticinin yüzünü güldürdü.

Çanakkale Ziraat Odasi Baskani Ufuk Ünver, “Bayramiç Baraji 250 bin dekar alan suluyor. Bayramiç Barajindan meyvesinden sebzesine, hububat ürününe, çeltigine, misirina varincaya kadar dikim yapiliyor. Bayramiç Barajindan asagi yukari 20 bin dekar çeltik, 20 bin dekar da tohumluk misir, en az 10 bin dekar da silajlik misir olmak üzere sulama oluyor. Bayramiç Barajinda sulu tarim 160 bin dekara kadar ulasabiliyor. Bu yil üretici su bakimindan sikinti yasamayacak. Hatta biz suyun artmasini talep ediyoruz. Çünkü yil kurak gittigi için seneye de bir miktar suyumuzun kalmasi yönünde. Tasarruflu kullanacagiz. Çok su var deyip de çok kullanilmasini istemiyoruz. Çünkü iklim degisikliginden dolayi ileri de bir magduriyet olmamasi için tedbir istiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile