250 Kilometre Mesafeden Kaçak Keklik Avina Gelmisler

250 Kilometre Mesafeden Kaçak Keklik Avina Gelmisler

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesine kurak avi yapmak için 250 kilometre mesafedeki Sanliurfa’dan gelen 3 kisi, Doga Koruma ve Milli Parklar Sefligi ekipleri tarafindan yakalandi. Yasadisi avda kullandiklari 4 adet canli mühreye el konulan sahislar, yaklasik 20 bin liralik idari para cezasi ile memleketlerine geri döndü.

Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Elbistan Sefligi ekipleri, kekliklerin neslini tehlikeye atan kurakçilik ya da kurak avi olarak adlandirilan yasadisi avcilik yöntemine karsi yogun mücadele veriyor. Canli mühre ile kurdugu tuzaklara düsen keklikleri yakaladiktan sonra satan ya da evinde besleyen kurakçilar, özellikle gece saatlerini tercih ediyor. Kurak avcilar, karanliktan faydalanarak kendilerini gizlemeye çalissa da DKMP ekiplerinin elinden kurtulamiyor.

Son dönemde kurak avcilara karsi oldukça basarili çalismalar sergileyen Doga Koruma ve Milli Parklar Elbistan Sefligi ekipleri, Elbistan’a bagli Yogunsögüt Mahallesi kirsali ile Nurhak’in Deve Çöken bölgesinde denetimlerde bulundu. Yapilan denetim sonucunda, Yogunsögüt’te 2 ve Deve Çöken’de de 1 olmak üzere toplam 3 sahis yakalandi. Sahislarin, yasadisi avda kullandigi 4 adet canli mühreye el konuldu.

Yapilan incelemede sahislarin keklik avi için 250 kilometre yol kat ederek Sanliurfa’dan Elbistan’a geldikleri belirlendi. Sahislara, 4915 sayili Kara Avciligi Kanunu’na muhalefet suçundan yaklasik 20 bin lira idari para cezasi uygulandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile