Orkestra Sefi Andreas Solinas yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrasi esliginde Devlet Opera ve Balesi solist sanatçilari soprano Feryal Türkoglu, mezzosoprano Ferda Yetiser ile tenor Bülent Bezdüz ve bas Tuncay Kurtoglu sahne aldi.
Dünyaca ünlü opera bestecilerinin en seçkin eserlerinden parçalarin yer aldigi Gala Konser ile 29. Uluslararasi Aspendos Opera ve Bale Festivali sona erdi. Dünyanin en iyi korunmus antik tiyatrosunda 29 yildir gerçeklestirilen ve sahnenin essiz akustiginde sanatseverlerin birbirinden özel eserleri izleme firsati bulduklari Aspendos Uluslararasi Opera ve Bale Festivalinde bu yil Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrasi esliginde iki opera, bir bale, bir sahne kantati ve Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinin solist sanatçilarinin seslendirdigi bir konser yer aldi.
29. Uluslararasi Opera ve Bale Festivali genis sanatçi kadrosu, görkemli dekor ve kostümleri ile seyircinin begenisini kazanan AIDA operasi ile muhtesem bir açilis yapti. 3 binden fazla izleyiciye ulasilan AIDA operasinin ardindan La Traviata operasi, Don Quixote balesi ile Carmina Burana sahne kantati ve gala konser sanatseverlerle bulustu.
29. Uluslararasi Opera Ve Bale Festivali'nde Görkemli Kapanis
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügü tarafindan Tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu’nda düzenlenen 29. Uluslararasi Opera ve Bale Festivali dün aksam adeta yildizlar geçidine sahne oldu.



















