29 Yil Önce Terör Saldirisinda Sehit Edilen Babasinin Koltuguna Oturdu

29 Yil Önce Terör Saldirisinda Sehit Edilen Babasinin Koltuguna Oturdu

Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde 29 yil önce terör örgütü PKK tarafindan sehit edilen dönemin Belediye Baskani Kemal Tekin’in oglu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapilan yerel seçimlerde belediye baskani seçildi. Tekin, babasinin ilkeleri dogrultusunda Nazimiye halkina hizmet etmenin birinci amaçlari oldugunu söyledi.

Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde 3 dönem belediye baskanligi yapan Kemal Tekin, 7 Nisan 1995’te ilçedeki evinde terör örgütü PKK mensuplarinin saldirisi sonucu sehit edilmisti. Aradan geçen 29 yilin ardindan oglu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapilan yerel seçimlerde tüm rakiplerini geçerek CHP’den Nazimiye Belediye Baskani seçildi.

Mazbatasini alarak göreve baslayan 41 yasindaki Ali Emrah Tekin, son seçimlerde Nazimiyelilerin büyük çogunlugunun kendisini tercih etmesinden mutluluk duydugunu belirterek, “Hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum. Tabi bu seçimlerin bizim açimizdan söyle özel bir durumu var. Bir seçim olmasinin ötesinde benim ve ailem için farkli bir anlam ifade ediyordu. Söyle ki 29 yil önce maalesef terör saldirisi sonucu yine Nazimiye Belediye Baskanligi görevini yürüten babam sehit edilmisti. Dolaysiyla Nazimiyeli hemsehrilerimiz aradan geçen 29 yila ragmen tekrar bu anlamda bizi destekleyerek yasanan bu olaya verdikleri tepkiyi göstermis oldular. Duygusal anlamda da bizim için önemli bir durumdu” dedi.



’’29 yil sonra bayragi teslim aldik’’

Babasindan devraldigi görevi layikiyla yürütmenin gayreti içinde olacagini belirten Tekin, “Babam iyi bir insandi. Her zaman hemsehrilerinin iyiligi, güzelligi anlaminda çalismalar yürüttü. Dolasiyla biz 29 yil sonra bu bayragi teslim alarak ayni sekilde, babamin tavsiye verdigi sekilde bu yetkiyi hemsehrilerimizin yararina olacak sekilde kullanmaya devam edecegiz” diye konustu.

Ilçenin küçük ve kisitli imkanlara sahip olduguna vurgu yapan Baskan Tekin, “Bugüne kadar bu kisitli kaynaklarin sebep oldugu borçlanma da söz konusu. Bunlarin bir sekilde çözülmesi için aday olduk. Bunlarin hepsinin asilarak Nazimiyeli hemsehrilerimize daha kaliteli hizmet sunmak adina adaydik adayligimiz baskanliga dönüstü. Dolayisiyla bütün enerjimizi bundan sonra bu anlamda harcamis olacagiz. Hem kaymakamligimiz hem valiligimizden destek alacagiz insallah. Onun disinda Cumhuriyet Halk Partili belediyelerden halkçi belediyecilik anlayisi dogrultusunda destek almayi bekliyoruz, umuyoruz. Ilçemiz için iki kiymetli degerimiz var. Biri rahmetli Kamer Genç biri de bir önceki genel baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu. Bu iki degeri var etmis bir ilçeyiz. Genel baskanimiz Özgür Özel’in de destegiyle ilçemizi yeniden yasanabilir, tersine göçü saglayabilecek bir duruma getirmek istiyoruz. Bu anlamda partimizin büyük katki sunacagini biliyoruz. Onun özgüveni içerisindeyiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile