3. ASİAD Zirvesi

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran: 'Şu anda 4 destinasyonla ilgili müsaade aldık. Uçuşlar, ay sonunda başlıyor' 'Buralar, Berlin, Frankfurt, Viyana ve Amsterdam. İnşallah yeni hatlar da eklenecek' ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tombakoğlu: 'Hızlı sanayileşme ve kalkınma ivmesiyle Ankara, Türkiye’nin teknoloji üretim üssü haline gelebilir'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara'dan yurt dışında 4 yeni destinasyona uçuşların ay sonunda başlayacağını belirterek, "Buralar, Berlin, Frankfurt, Viyana ve Amsterdam. İnşallah yeni hatlar da eklenecek." dedi.

Baran, Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen "dijital dönüşüm" temalı 3’üncü Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, memur şehri olarak anılan Ankara'nın artık savunma sanayisi, uluslararası fuar merkezi ve sağlık turizmiyle öne çıktığını ifade etti.

Sağlık ve termal turizm yanında, Ankara'da yapımı süren iki şehir hastanesiyle 15 bin yatak kapasitesine ulaşılacağına işaret eden Baran, tüm bu sektörlerdeki gelişim için Ankara'dan yurt dışına direkt uçuşların önemli olduğunu dile getirdi.

Baran, şöyle konuştu:

"10 aylık görevimiz boyunca her platformda bu konuyu dile getirdik. Bir ay önce Sayın Cumhurbaşkanımız bizi kabul etti. Kendisine konuyu arz ettik, çok ilgilendi. Bizim yanımızda THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'yı aradı. İlker Bey de bizim meclis toplantımıza katıldı. Şu anda 4 destinasyonla ilgili müsaade aldık. Uçuşlar, ay sonunda başlıyor. Buralar, Berlin, Frankfurt, Viyana ve Amsterdam. Bunları yeni destinasyonlar bekliyor. Ankara, Türkiye'nin başkenti ve İstanbul kadar önemli bir şehir. Birçok şeyi hakediyor. İnşallah yeni hatlar da eklenecek."

- "2023, 2053 ve 2071'e kadar yaşayacağımız yollar çok özel"

ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu da ulaşımdan sağlığa, haberleşmeden eğitime kadar her alanda geçmişle kıyaslanamayacak yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Akıllı robotlar, sensörler, 3B yazıcılar, dronelar, gelişmiş veri depolama ve analiz sistemleri ve daha birçok teknoloji bu dönüşümde kilit rol oynamakta. Fiziksel objelerin interneti sayesinde birbirleriyle konuşabilen akıllı ve bağlantılı sistemler var artık." dedi.

Dijital dönüşümün geçmiş, bugün ve geleceği aynı anda planlamayı gerektiren bir süreç olduğuna dikkati çeken Tombakoğlu, şöyle devam etti:

"Ülke olarak küresel düzeyde aktör rol üstlenmek, kurumsal kaliteyi artırmak adına hızla ilerliyoruz. Ar-Ge ve yenilikçiliğin geliştirilmesi için çalışmalar yapıyor, teknolojiyi geliştirmeyi ve yerli üretim programlarını destekliyoruz. Küresel gelecek için küresel hedeflerimizin olması gerektiği bir dönemdeyiz. 2023, 2053 ve 2071 yılına kadar yaşayacağımız yollar çok özel, çünkü belirli kuşakların ve kuşak değişimlerinin daha dinamik olarak hissedildiği dijital çağ başladı. İş dünyası dijital değişimi yönetecek liderleri ve genç yetenekleri arama yarışını çoktan başlattı."

- "Ankara, teknoloji üretimi için gerekli güce sahip"

Tombakoğlu, Ankara’nın teknolojiye yatırım ve teknoloji üretiminde çok ileri seviyelere gelecek birikim ve güce sahip olduğuna işaret ederek, başkent oluşu, coğrafi konumu, ana ulaşım hatları üzerinde yer alması, bürokrasiye yakınlığı, güvenli olması, genç nüfusu, üniversite birikimi ve genel ekonomik potansiyeliyle ileri teknoloji yatırımları için uygun olduğunu söyledi.

Ankara'nın hükümet politikaları ve yerel birimlerin çabalarıyla, Türkiye’nin yüksek katma değerli ürün ve hizmetler üretim merkezi haline getirilebileceğini belirten Tombakoğlu, "Hızlı sanayileşme ve kalkınma ivmesiyle Ankara, Türkiye’nin teknoloji üretim üssü haline gelebilir." ifadesini kullandı.

- "Yerli ve milli bilişim sektörümüz olmalı"

Kamu Bilişimcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Gökhan Özbilgin de kamuda bilişim kullanımını artırmak ve ülke kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlamak istediklerini ifade ederek, "Dijital dönüşümün etkisi, şimdiye kadar olduğundan daha fazla olacak. Bilişim, ekonomide kaldıraç etkisi yaratıyor. Türkiye, daha çok teknoloji geliştiren ve üreten bir ülke olmalı. Yerli ve milli bilişim sektörümüz olmalı. 2023 hedeflerine bilişime ve inovasyona yatırım yaparak ulaşabiliriz." dedi.

- Ödül töreni

Konuşmaların ardından geleneksel ASİAD ödülleri takdim edildi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yaşar Topçu, "ASİAD Vefa Ödülü"ne layık görülürken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Düzenleme Genel Müdürü Saim İlçioğlu'na "Sivil Toplum Dostu Ödülü" verildi. "Yılın Genç İşadamı Ödülü"ne layık görülen isim iş adamı İlkay Sünger oldu.

Zirvenin temasına özgü verilen "Dijital Dönüşüm Ödülleri" de sahiplerini buldu. Bu ödüllere layık görülen isimler ise HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, PTT Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç, ATO Başkanı Gürsel Baran ve Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir oldu.

Törene katılamayan isimler adına ödüllerini temsilcileri aldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile