3 Askerin Sehit Düstügü Patlama Davasinda Saniklar Hakim Karsisinda

3 Askerin Sehit Düstügü Patlama Davasinda Saniklar Hakim Karsisinda

Sakarya’da havai fisek fabrikasindaki patlamanin ardindan, hasar görmeyen patlayicilarin kontrollü imha amaciyla kamyondan indirilirken infilak etmesiyle 3 asker sehit olmus, kamyon soförü ile 4 asker yaralanmisti. Konuya iliskin açilan davanin durusmasi basladi.

Sakarya’nin Hendek ilçesi Yukariçalica mevkiinde yaklasik 15 dönüm üzerine kurulu havai fisek fabrikasinda 3 Temmuz 2020’de meydana gelen patlamada, 7 kisi hayatini kaybetmis, 127 kisi yaralanmisti. Meydana gelen patlama sonrasinda fabrikada hasar görmeyen patlayicilar ise kontrollü sekilde imha edilmek üzere Adapazari ilçesi Taskisigi mevkiine getirilmisti. Fabrikadaki patlayicilarin imha edilmek üzere Taskisigi mevkiinde 9 Temmuz 2020’de saat 11.35’te kamyondan indirildigi sirada bir patlama meydana geldi. Patlayicilarin infilak etmesi neticesinde ise 3 asker sehit olmus, kamyon soförü ile 4 asker yaralanmisti. Sakarya Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan 18 sayfalik iddianame, 1. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Dönemin Il Jandarma Komutani ile 3 jandarma personeli hakkinda 2 yil 8’er aydan 22 yil 6’sar aya kadar hapis cezasi istemiyle açilan dava, Sakarya 1. Agir Ceza Mahkemesinde baslandi. Durusmada, dönemin Sakarya Il Jandarma Komutani Albay C.Y., jandarma yüzbasi M.U.Y., jandarma astsubay kidemli basçavus B.G., jandarma astsubay kidemli üstçavus A.G. ve müstekiler ile avukatlar hazir bulundu. Durusma salonu binasi içinde ve çevresinde kolluk kuvvetlerince güvenlik önlemi alinirken ,yoklama ve kimlik tespitinin yapilmasiyla durusma basladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile