3 Ayakli Civcivine Özenle Bakiyor

3 Ayakli Civcivine Özenle Bakiyor

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde bir vatandas, kümesinde besledigi civcivlerden birinin 3 ayakli oldugunu fark ederek, ona özenle bakiyor.

Ilçeye bagli Tepebasi Mahallesi’nde yasayan Sebati Bilir, evinin bahçesinde yetistirmek üzere 30’a yakin civciv aldi. Civcivleri kümese götüren Bilir’in yem verdigi hayvanlardan biri dikkatini çekti. Civcivi kontrol eden Bilir, 3 ayaginin oldugunu gördü. O günden bugüne kadar 3 ayakli civciv için özel özen gösteren Bilir, “Bu civciv bizim için çok farkli. Tavuk olunca da kesmeyecegiz” dedi.

Civcivin 3 ayakli oldugunu görünce sasirdigini belirten çiftçi Sebati Bilir, uzun süredir tavuk besledigini ancak böyle bir durumla daha önce hiç karsilasmadigini söyledi.



3 ayakli civcivin, çevredekilerin ilgi odagi haline geldigini anlatan Elmas, “Kendi ihtiyacimiz için evimizin bahçesinde tavuk besliyoruz. Her zamanki gibi bu yil da çarsidan civciv satin aldim. Eve geldigimde bunun yürüyüsünde bir farklilik gördüm. Kontrol ettigimde ise 3 ayagi oldugunu fark ettik. Ilk defa böyle bir durumla karsilastik. 2 tane normal ayagi var diger ayagi ise vücudunun arkasinda bulunuyor. Sagligi gayet yerinde. Simdilik yürüyüsüne ve yasamina bir engel olmuyor. Baska yerlerde böyle olaylar oldugunu duymustum ama ilk kez karsilasiyorum” seklinde konustu.

Aldigi civcivlerden 20’sinin hayatta kaldigina da dikkat çeken Bilir, “Bunu 3 aydir besliyorum. Kesmeyi de düsünmüyorum” ifadesini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile