3. Bakka Çalıştayı

3. Bakka Çalıştayı

Zonguldak'ta, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Çalıştayı'nın üçüncüsü gerçekleştirildi.

  Atatürk Kültür Merkezi ' nde gerçekleştirilen BAKKA Çalıştayı ' na Zonguldak Valisi Erdal Ata , BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel , Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref , ZKÜ Rektörü Prof . Dr . Bektaş Açıkgöz , Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem , Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun , daire amirleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı .
Çalıştay ' ın açılış konuşmasını ise BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel yaptı . Tezel , " Gerek karar organı olan yönetim kurulunda ve gerekse danışma organı olan kalkınma kurulunda , katılımcılık ve demokratik ilkelerin geçerli olduğu kalkınma ajansları modelinde , bölgenin mevcut durumunu analiz eden , ekonomik ve sosyal yönden gelişmesi , kalkınmasını sürekli kılması ve gelişmiş bölgelerle rekabet edebilecek konuma gelebilmesi için stratejik hedeflerin ve öncelikli alanlarının belirlendiği Bölge Planı çalışmalarının da katılımcılık ilkesi çerçevesinde hazırlanması ve bölgemizdeki tüm paydaşlar tarafından sahiplenilmesi önem arz etmektedir . Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı , meri mevzuat çerçevesinde , bölgemiz için yaptığı çalışmalarını , plan-program-proje-finansman-izleme/değerlendirme döngüsü içerisinde yürütülecektir . Bu süreç içerisinde katılımcılık ve sahiplenme adına ajansımız yaptığı bütün çalışmalarını kamuoyu ve paydaşları ile paylaşmakta ve onlardan gelen görüş ve önerileri dikkate alarak çalışmalarına yön vermektedir . Ajansımız planlama sürecine ' Dinamik ' bir süreç olarak yaklaşmaktadır . 2010-2013 yıllarını kapsayan dönem için hazırlanmış olan taslak planımız onaylandıktan sonrada , gelişmeler doğrultusunda güncellenecektir . Bölge planımızın onaylanmasını takiben , çalışma programımız revize edilerek , bölge planımızda ön görülen öncelikler doğrultusunda , Proje Teklif Çağrısı ' na çıkılacak , bölgemizdeki başarılı projelere mali destek sağlanacaktır . Bu açıdan bölge planı çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması önem arz etmektedir " diye konuştu .
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Zonguldak Valisi Erdal Ata ise konuşmasında , ajansın çalışmalarına değindi . Vali Ata , konuşmasında şöyle dedi :
" Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ( BAKKA ) ulusal düzeyde DPT ' nin koordinasyonunda , kar amacı gütmeyen , kendine özgü teknik ve finansman mekanizmasına sahip , bölgede koordinatör ve katalizör olarak faaliyet gösteren , Batı Karadeniz Bölgesi ' nin iktisadi ve sosyal alanda gelişmesi ve kalkınması için çalışan tüzel kişiliğe sahip bir kuruluştur . BAKKA bünyesinde Zonguldak , Karabük ve Bartın yatırım destek ofislerinin , tefrişat ve kuruluş işlemleri tamamlanmış ve ikişer uzman personelle faaliyetlere başlamışlardır . Zonguldak , Bartın ve Karabük illerinden oluşan bölgemizin sorunlarını tespit etmek bu sorunların giderilmesi için gerekli temel amaç ve hedefler ile stratejik öncelik alanlarını belirlemek adına başlatılan Bölge Planı çalışmalarımız da katılımcılık esasında hazırlanmaktadır . Bölge planlama çalışmalarında katılımcılığı sağlama bağlamında ajansımız personeli , bölge illerinde ve ilçelerinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına , belediyelere , STK ve diğer önemli kuruluşlara ziyaretler düzenlemiştir . Bu kapsamda 74 kurumla görüşen ajans uzmanları , aynı zamanda bölgeyi ve kuruluşlarca yürütülen faaliyetleri daha iyi tanımak adına ilgili kurum ve kuruluşlardan bilgilendirme eğitimleri almıştır . Planlama süreci devam ederken , ilkini Karabük ' te , ikincisini Bartın ' da ve üçüncüsünü burada birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantı ve çalıştaylarla bölge planlama sürecinde paydaşların katılımının attırılması amaçlanmaktadır . Çalıştay kapsamında ajans uzmanlarının sunumları ile Bölge Planı Süreçli hakkında daha detaylı bilgi verilecektir . Bölge Planı onaylandıktan sonra Proje Teklif Çağrısı yöntemi ile bölgemizde mali destek kullandırmayı planlayan Ajansımız , bunun için gerekli ön çalışmaları da bölge planı çalışmalarına paralel olarak yürütmektedir . Dinamik bir süreç olan bölge planlama çalışmalarına gerekli katılımı sağlayacağınıza ve bölgemizin gelişmesi , kalkınması ve rekabetçi bir bölge olabilmesi adına görüş ve önerilerinizi ajansımıza aktaracağınıza ve bu bilgilerin ajansımız tarafından sağlıklı bir şekilde plana aktarılacağına inanıyorum . "
Program , sunumlar ile devam etti . Çalıştayın sonunda katılımcıların görüş ve önerilerine yer verildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile