3 Bin 500 Rakimda Yer Alan Sakli Cennet Açiklamasi Kervan Gölü

3 Bin 500 Rakimda Yer Alan Sakli Cennet Açiklamasi Kervan Gölü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki dogaseverler, Cilo Dagi bölgesindeki 3 bin 500 rakimda bulunan ve sakli cennet olarak bilinen Kervan Gölü’ne doga yürüyüsü gerçeklestirdiler.

Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren Yüksekova Ekoloji Dagcilik ve Spor Kulübü Dernegi (YEKDASDER) üyeleri, her hafta oldugu gibi Hakkari il merkezi ve ilçelerini gezerek tanitmaya devam ediyor. Rehber Suat Öztekin’in öncülügündeki 25 kisilik grup, Cilo Dagi eteklerinde doga yürüyüsü yaptiktan sonra 3 bin 500 rakimdaki Kervan Gölü’nün etrafini gezdiler. YEKDASDER Baskan Yardimcisi Hakan Zanyar, Hakkari’nin dogal güzelliklerini tanitmaya devam ettiklerini belirterek, “Su an bulundugumuz yer Kervan Buzul Gölü, arkamda kalan yer kervanlarin geçtigi yer oldugu için Kervan Gölü diyoruz. Bölgenin büyük buzul göllerinden biridir. Bugün 25 kisilik bir ekiple buraya geldik, bizimle beraber Hakkari Il Kültür ve Turizm Müdürü Idris Agacanoglu da Hakkari bölgesinin dogal güzelliklerini tanitmak amaciyla geldiler. Disaridan gelen misafirlerimiz bölgeyi çok begendiler, bu hatiralari ölümsüzlestirmek için fotograf çektiler. Karvan Buzul Gölü’nün üstündeyiz ve 3 bin 500 rakimdadir. Sag tarafimda kalan yer ise Türkiye’nin en büyük ikinci zirvesi, yani Hakkari’nin çatisi olan Resko Zirvesi ve 4 bin 116 metre yüksekliginde olup görselligi insanlari mest ediyor. Hakkari’nin dogasi ve güzelligi gerçekten muazzam bir yer, herkesin buraya gelip görmesi gerekiyor. Isviçre’ye ya da Alplere gitmeye gerek yok, çünkü burasi Türkiye’nin Alpleri’dir” dedi.

Dogaya hayran kaldigini belirten Bendeniz Özer Kirdar da, “Edebiyat ögretmeniyim. Öncelikle sunu belirtmek istiyorum, Yüksekova’mizin Isviçre’ye benzeyen muhtesem bir dogasi var. Bugün hep kitaplardan okudugumuz ama bir türlü göremedigimiz Cilo Daglarindaki muhtesem üç gölü görme firsatini bulduk. Herkesi bu güzellikleri görmeye bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile