3 Bin Yillik Frig Vadisi Ege'nin Kapadokya'si Olma Yolunda

3 Bin Yillik Frig Vadisi Ege'nin Kapadokya'si Olma Yolunda

3 bin yillik geçmisi ile her geçen gün ziyaretçilerin daha fazla ilgisini çekmeyi basaran tarihi Frig Vadisi, Ege’nin Kapadokya’si olma yolunda hizla ilerlerken, vadinin en dikkat çekici yerlerinden biri olan Afyonkarahisar’in Ihsaniye ilçesindeki Emre Gölü üzerinde sicak hava balonlari ile test uçuslari basari ile gerçeklestirildi.

Afyonkarahisar ile birlikte Eskisehir ve Kütahya sinirlari içerisindeki tarihi Frig Vadisi sicak hava balonu uçusu ile tanisti. Afyonkarahisar Valiligi’nin hayata geçirdigi bir çok proje ile son zamanlarda adini daha fazla duyurmayi basaran Frig Vadisi’nin simdide Ege bölgesinin Kapadokya’si olmasi için adimlar atmaya basladi.

Vadinin en gözde noktalarindan birisi olan Ihsaniye ilçesi Döger beldesi sinirlarindaki Emre Gölü’nde yapilan sicak hava balonlari ile yapilan test uçuslari basari ile tamamlandi. Gün dogumunda gerçeklesen uçusta göl, Frig eserleri ve balonlar seyrine doyumsuz essiz bir manzara ortaya çikardi. Balon uçuslarinin ilerleyen günlerde yerli ve yabanci turistlerin hizmetinde olacagi ögrenilirken, ayrica Emre Gölü’ne gelenler saltanat kayagi ile de gölde gezinti yapilabilecek.

“Bu gizemli sehri, bu essiz güzelligi gelip görsünler”

Test uçuslari sonrasi protokol üyeleri ile birlikte gazetecilere açiklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek, ‘Gizemli Sehir Afyonkarahisar’i herkesin görmesi gerektigini ifade etti.

Afyonkarahisar’da milyonlarca ziyaretçiyi agirlamaya hazir olduklarini belirten Vali Çiçek, “Özellikle hem bu bölgeyi hem Ayazini’ni yani Frigya’yi ayaga kaldiracaktik. Frigya’yi tüm Türkiye’nin tanimasini saglayacaktik. Balon uçuslari yapalim diye hayal etmistik, planlamistik. Büyük bir ugras verdik hep beraber bugün çok sükür o ugraslarimizin sonucunda balonlarimiz artik Afyonkarahisar’in semalarinda insallah olacaklar. Özellikle gölde teknelerimiz, gök yüzünde balonlarimiz, gölümüzde su sporlarimiz olacak. Gökyüzünde balonlarimizla beraber Afyonkarahisar’in essiz havasini, dogasini, güzelligini görmek için tüm Türkiye’deki tüm Avrupa’daki hem hemsehrilerimizin ve oradaki insanlari buraya davet ediyoruz. Bu gizemli sehri, bu essiz güzelligi gelip görsünler. Insallah ümit ediyoruz ki, binlerce kisiyi milyonlarca kisiyi agirlayacagiz. Biz buna haziriz ve Afyonkarahisar gerçekten gizemli sehir diyoruz, görülmeye deger essiz bir memleket" dedi.

Öte yandan, sicak hava balonlarinin yapilan test uçuslarinin Çagri Selek isimli fotograf sanatçisi tarafindan drone ile çekilen fotograf ve görüntüleri seyrine doyumsuz essiz bir manzara ortaya çikardi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile