3 Bin Yillik Vadide Sprey Boya Temizligi

3 Bin Yillik Vadide Sprey Boya Temizligi

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen, bünyesindeki 3 bin yillik tarihi eserler ile görenleri mest eden Frig Vadisi’ndeki tarihi eserlerin üzerine sprey boya ile yazilan yazilar özel bir teknik kullanilarak yapilara zarar vermeden silinmeye baslandi.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in göreve basladiktan sonra hayata geçirdigi bir dizi proje ile adeta yeniden canlanan Frig Vadisi’nde çalismalar hiz kesmeden devam ediyor. Afyonkarahisar’in Ihsaniye ilçesine bagli Ayazini köyü ve çevresinde baslatilan projeler ile tarihi eserler üzerine sprey boyalar ile yazilan yazilar özel bir teknik kullanilarak silinmeye baslandi. Eserler üzerindeki yazilar kumlama teknigi kullanilarak silinirken ayni zamanda eserlere de zarar verilmiyor.

“Insanin içi aciyor”

Çalismalar ile ilgili sosyal medya hesabindan açiklama yapan Vali Gökmen Çiçek, bölgede temizlik çalismalarinin tamamlanmasi ile güvenlik kamera sisteminin de devreye alinacagini ifade ederek, “Frigya bölgemizdeki tarihi yapilara yazilan yazilar siliniyor. Yaptigimiz yeni kamera sistemleriyle kontrol edecegiz. Sorumlulara gerekli cezalari verecegiz. Ancak insanin içi aciyor. Bunlari silmek o kadar zahmetli ki ayrica bir maliyeti var. Degerlerimizi birlikte korumaliyiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile