3 boyutlu oyuncaklar başarı getiriyor

3 boyutlu oyuncaklar başarı getiriyor

Çocukların zihinsel gelişimine olumlu yönde katkı sağlayan üç boyutlu oyuncaklarla vakit geçiren çocukların gelecekte daha başarılı olduğu belirtildi.

Çocukların zihinsel gelişimine olumlu yönde katkı sağlayan üç boyutlu oyuncaklarla vakit geçiren çocukların gelecekte daha başarılı olduğu belirtildi.

Üç boyutlu maketlerle çocukların kendi planlarını yapma ve uygulama imkânı bulacağını söyleyen Eğitici Oyun ve Oyuncak Akıl Oyunları Uzmanı Osman Metin, bu oyuncakların çocukların eğitim ve kariyer hayatını da başarılı kıldığını savunuyor.

Üç boyutlu maket ve oyuncaklarla çocukların edilgen değil, etkin olacağını dile getiren Metin, 'Çocukların duyduğu ya da izlediği şeylerin farkına varması, geleceklerini şekillendiriyor. Üç boyutlu maketler çocukların genel kültürlerini, el becerileri ve üretkenliklerini de geliştiriyor. Bu eserler dünyaya mal olmalarındaki güzelliklerinin yanında kendilerine has bir hikâyelerinin olması ve geçmiş yaşamdan orijinal örnekler olması bakımından çok önemli konumdalar. Eyfel Kulesi'nin ismi neden Eiffel, Taç Mahal'i kim yapmış, Özgürlük Anıtı'nı Amerika'ya hangi ülke hediye etti, Ayasofya'nın tarihi, Galata Kulesi'ni kimler yaptı? Bu soruların cevaplarını çocuklar üç boyutlu maketleri yaparak öğreniyorlar. Çocukların dış dünyayı algılaması ve onu sorgulaması adına bu maketler çok önemli. ' dedi.

Üç boyutlu oyuncakların çocuğun kendini dinlemesi ve tanıması adına güzel bir fırsat sunduğunu belirten Metin, çocuk parçaları tamamlarken kendini tanıdığını, eksik ve gelişmiş yönlerini keşfettiğine vurgu yaptı. Metin, 'Özellikle zor parçaların yerleştirilmesinde kendini daha da zorlayarak kabiliyetlerinin gelişimini sağlıyor. Bazı durumlarda etrafından yardım almasının yolu açılıyor. Yaptıkları bu şaheserlerin maketlerini evlerinin değişik köşelerine de koyarak kendilerine olan özgüvenlerini de arttırıyor. Ebeveynler bu tür çalışmalarda çocuğun kendi başına yapmalarına izin vermeli ve aşamaları takip ederek ara ara çocuğa yardım etmelidirler. ' ifadelerini kullandı.

Çocukları kendisini duyacağı, plan yapacağı, karar vereceği bir ortamda bırakmak gerektiğine vurgu yapan Metin, çocuğun karşılaştığı hedefi gerçekleştirmek için bir planlama yapılması gerektiğine işaret ediyor. Böyle bir ortamda bu planın aşama aşama yapılması gerektiğini öğrendiğini anlatan Metin, parçaları doğru kullanma, sıralama yapma, plana uyma gibi konuların kişilik gelişiminde okul hayatına ve sosyal hayata uymada önemli bir eğitim modeli olduğunu kaydetti. Bu tür projelerde çocukların başarma duygusunun da ortaya çıkacağını belirten Metin, başarmanın verdiği mutlulukla kendine güvenen bireyler yetişeceğine inandığını dile getirdi.

Metin, takım çalışması ruhunu oluşturma adına da bir iki çocuğun maket tarzı oyunları birlikte yapmalarına imkân sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Bunun çocukların sosyalleşmesi ve kendi karakterlerini ortaya koymaları adına güzel bir fırsat olacağını anlatan Metin, 'Birlikte çalışma, iş bölümü, planlama ve yardımlaşma duygularının gelişmesi sosyal paylaşım duyguları adına çok önemli aşamalar. Aile bireylerinin birlikteliği; çocuklar bu tür çalışmalarda akrabalarını daha yakından tanıma adına onların tepkilerini ölçme farklı davranışlarını algılama adına iyi bir fırsattır. Sabır kavramını zor aşamalarda daha iyi tanıyıp uygulayacaktır. ' ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile