3 Çocuguna Iskence Yapan Cani Babaya 34 Yil Hapis

3 Çocuguna Iskence Yapan Cani Babaya 34 Yil Hapis

Sanliurfa’da siddet uyguladigi esini evden kovduktan sonra eve kilitledigi 3 çocugunu hortum ve kemerle dövüp iskence yapan cani baba Ramazan Ç. hakkinda karar verildi. 34 yil hapis cezasina çarptirilan sanik Ramazan Ç. karar öncesi sorulan son sözünde kayinvalidesini tehdit etti.

Sanliurfa’da siddet uyguladigi esini evden kovduktan sonra 5, 7 ve 9 yasindaki 3 çocuguna iskence yaptigi gerekçesiyle yargilanan cani baba Ramazan Ç. hakkinda karar verildi.

Sanliurfa 2 Asliye Ceza Mahkemesinde karar durusmasi için hakim karsisina çikan sanik Ramazan Ç., 34 yil hapis cezasina çarptirildi.

Sanik Ramazan Ç. durusmaya tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) katilirken, magdur çocuklarin avukati Abdurrahman Ilik, Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü adina Avukat Samet Koylu ile sanik avukati durusmada hazir bulundu.

Savci cezalandirilmasini istedi

Durusma iddia makaminin mütalaasini okumasiyla basladi.

Durusma savcisi sanik Ramazan Ç.’nin çocuklarini defaatle kayis ve sopa ile vurmak, sicak çay dökmek, saçlarini çekmek ve hortumla vurarak sistematik bir sekilde darp etmesinden dolayi eziyet ile kisiyi hürriyetinden yoksun birakma suçundan dört kez ayri ayri sekilde cezalandirilmasini ve tutuklanmasini talep etti.

Ilik: “Sanigin en üst sinirdan cezalandirilmasini istiyoruz”

Savunma için söz alan magdur çocuklarin avukati Abdurrahman Ilik ise en basindan beridir sanigin tahliye edilmemesini istediklerini belirtti.

Sanigin tahliye edilerek adli kontrol sartiyla serbest birakildigini aktaran Ilik, “Sanik serbest kaldigi esnada Beritan isimli bir sahisla imam nikahli olarak evlenmis kisa bir süre sonra ona da iskence uygulamistir. Sonrasinda uyusturucu madde kullanmaktan tekrar hapse girmistir. Tüm bunlar birlikte degerlendirildiginde sanigin en üst sinirdan cezalandirilmasini, en üst sinirdan cezalandirilmasi mümkün degil ise en alt sinirdan cezalandirilmamasini talep ediyoruz” dedi.



Saniktan tehditli son söz

Karar öncesi son sözü sorulan sanik Ramazan Ç. ise takdirin mahkemenin oldugunu belirterek, “Ancak ben ceza alirsam kaynanamin da benim de basima bir is gelir” ifadelerini kullandi.

Cani babaya 34 yil hapis cezasi

Mahkeme heyeti ise yapilan yargilama sonucunda sanik Ramazan Ç.’yi "eziyet etme" ve "hürriyetinden yoksun birakma" suçunu 3 çocugu için isledigi gerekçesiyle 34 yil hapis cezasina çarptirarak tutuklanmasina karar verdi.

Davanin geçmisi

Olay, Sanliurfa’nin Haliliye ilçesine bagli Yavuzselim Mahallesi’nde 17 Eylül 2020 tarihinde yasandi. Madde bagimlisi olan Ramazan Ç. (37), karisi Narin Ç.’yi (35) siddet uyguladiktan sonra evden gönderdi. Evde 3 çocuguyla birlikte yasamaya baslayan cani baba, iddiaya göre eve kilitledigi çocuklarina sürekli siddet uyguladi. Anne Narin Ç.’nin sikayeti üzerine baslatilan sorusturma kapsaminda gözaltina alinan Ramazan Ç. “Çocuga darp” ile “Aile hükümlülügünün ihlali” gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sanliurfa Cumhuriyet Bassavciligi, Ramazan Ç., “Eziyet etme” suçundan iddianame hazirlandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile