3 Çocuk Annesi Ücretsiz Egitimle Is Sahibi Oldu

3 Çocuk Annesi Ücretsiz Egitimle Is Sahibi Oldu

VAN – Van’in Ipekyolu Belediyesine bagli Bostaniçi Egitim Köskü’nde ücretsiz kuaförlük dersi alan 3 çocuk annesi Ceylan Keve is yeri sahibi oldu.

Ipekyolu Belediyesine bagli Bostaniçi Egitim Köskü’nde her yil düzenli olarak sürdürülen kurslar, birçok kadina yeni is kapilari açiyor. Açilan kurslara yogun ilgi gösteren kadinlar, bu kurslar sayesinde hem meslek sahibi oluyor hem de sosyal hayata aktif olarak katiliyor. Hafta içi olan kurslarda saç kesimi, boyama, makyaj ve cilt bakimi gibi egitimler, uzman egitmenler tarafindan uygulamali olarak veriliyor. Egitimler sonunda ise katilim saglayan tüm kursiyerler, Il Milli Egitim Bakanligi onayli ‘ustalik belgesi’ almaya hak kazaniyor.

“Kadinlarin kendilerini gelistirmeleri için gerekli destekleri saglayacagiz”

Kadinlarin kendilerini gelistirmeleri anlaminda Ipekyolu Belediyesi tarafindan tüm desteklerin sunuldugunu söyleyen Ipekyolu Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürü Nazan Sare Aslan, “Ceylan egitimlerini tamamladi ve hala kendisini gelistirmek için kursumuza devam ediyor. Ayni zamanda açmis oldugu is yeriyle evine maddi anlamda destek sagliyor. Ipekyolu Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü olarak kadinlarin her alanda kendilerini gelistirmesinden, özgüvenlerini tazelemelerinden ve kendi ayaklari üzerinde durmasindan yanayiz. Müdürlük ve belediye olarak, Belediye Baskan Vekilimizin de destegini alarak yolumuza devam ediyoruz. Bu anlamda arkamizda bir güç olarak durdugu için kendisine sonsuz tesekkür ediyoruz. Bu destegi alarak biz kadinlarimizin her daim yaninda olacagiz. Her zaman kendilerini gelistirmeleri için gerekli destekleri saglayacagiz” dedi.



“Kadinlar kendi ayaklari üzerinde durmali”

Ipekyolu Belediyesi tarafindan verilen ücretsiz egitimin sonunda mahallede is yeri açtigini söyleyen 3 çocuk annesi Ceylan Keve de, “Ipekyolu Belediyesi tarafindan verilen egitimler çok iyi. Mahallemizdeki tüm kadinlarin yararlanmalarini isterdim ama bazilarinin ailevi sebepleri vardi. Diger taraftan yogun basvuru nedeniyle kayitlar yetmiyordu. Buna benzer birçok çalismanin yapilmasini bekliyoruz. Van’da her mahalleye böyle bir çalisma gerekiyor. Kadinlarimizin kendilerini gelistirmesi adina bu tür çalismalarin artmasini çok istiyorum. Daha önceden el yatkinligim vardi ama bilgi sahibi degildim. Evde esim ve çocuklarima baktigim için çikip baska bir ise bakamiyordum. Firsat ayagimiza kadar geldi. Bu firsati degerlendirmek çok güzel oldu. Bu anlamda Ipekyolu Belediyemize ve Belediye Baskan Vekilimize çok tesekkür ediyorum. Kadinlarimiz artik kendi ayaklari üzerinde durmayi bilsin. Sadece eslerinin eline bakmasinlar, kendi isinizi kurarsaniz bir taraftan esinize destek sunarsiniz, bir taraftan da kendinizi gelistirmis olursunuz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile