3. Darica Kitap Fuari Kapilarini Açti

3. Darica Kitap Fuari Kapilarini Açti

Geleneksel hale gelen Darica Kitap Fuari üçüncü kez kapilarini kitapseverlere açti. 2-9 Mayis arasinda düzenlenecek 3. Darica Kitap Günleri, 1 milyon kitap, 100 yayinevi, söylesiler ve imza günleri ile Daricalilara unutulmaz bir fuar deneyimi yasatacak.

Darica Belediyesi’nin her yil geleneksel olarak düzenledigi Darica Kitap Fuari, üçüncü kez kitapseverlere kapilarini açti. Geçtigimiz yil yaklasik 120 bin kisinin ziyaret ettigi 3. Darica Kitap Günleri, 2-9 Mayis günleri arasinda Darica Kapali Pazar alaninda düzenlenecek. 3. Darica Kitap Günleri, Yazar Dilek Cesur’un açilis konusmasi ile baslarken açilis programina; Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayi Gülay Artut, Darica Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Oguz, Darica Ilçe Müftüsü Zeynal Abidin Çinar, AK Parti Darica Ilçe Baskani Ufuk Acay, meclis üyeleri, yazarlar, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Yazar Dilek Cesur, yazarlar için kitap fuarlarinin önemli oldugunu belirterek, Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik’a tesekkür etti. Kitap fuarlarinin bir kültür olusturdugunu vurgulayan Darica Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Oguz da, "Milli egitim olarak birçok faaliyeti hayata geçiriyoruz. Kitap fuari bu manada çok büyük anlam kazaniyor. Her yil belediyemizin ögrencilerimize dagittigi ve geleneksel hale getirdigi kumbaralarda bugün alinacak kitaplarin parasi birikiyor. Kitap fuarinda emegi geçen basta belediye baskanimiz olmak üzere herkese tesekkür ederim" dedi.



"Tarih boyunca bilgiye ve irfana önem vermis bir milletiz"

Kitap Fuari’ni önemsediklerini ve her yil geleneksel olarak düzenlediklerini ifade eden Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik ise "Kitap fuarimizin her geçen yil üzerine koyuyoruz. Bu kapali pazar alaninda haftanin bir günü sadece pazar kurulmuyor. Burada kitap fuari gibi sosyal programlar da düzenleniyor. Bizler Türk milleti olarak okuyarak örnek olmaliyiz. Ilk emri ‘oku’ olan bir dinin mensuplariyiz. Tarih boyunca bilgiye ve irfana önem vermis bir milletiz. Biz de bu anlayisla her yil kitap fuarlarimizi düzenlemeye özen gösteriyoruz. 2-9 Mayis arasinda 1 milyon kitabi sizlerle bulusturacagiz. Darica bu yil çok kitap okuyacak diyoruz. Okullarimizla, degerli milli egitim müdürümüzle isbirligi içinde çocuklarimizi da buraya getirecegiz. Geçtigimiz ay dagittigimiz kumbaralarla ögrencilerimiz kitap paralarini biriktirdi. Agaç yasken egilir. Göreve geldigimiz ilk yillarda dijital kütüphanemizi açmistik. Kitap kafe ve millet kütüphanesini de gençlerimizin kullanimina sunduk. Millet Bahçesi’nde de devasa muhtesem bir kütüphaneyi aziz milletimizin hizmetine sunmayi planliyoruz. Belediyecilik anlayisimizda sadece sloganik bir gençlik yok. Akliniza gelebilecek her seyi bir gence katabilmek için Darica Belediyesi olarak çalisacagiz. Bizler mutlu sehir Darica’yi insa etmekten yanayiz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile