3 kadının öldüğü otobüse molotofu biz attık

2006 yılında İstanbul Esenler'de bir İETT otobüsüne düzenlenen molotof kokteylli saldırıyı düzenleyen kişiler yakalandı

Sibel (23) ve Sinem Özkan (18) isimli kardeşlerle, 62 yaşındaki Zülbiye Karasu’nun hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili soruşturmayı sürdüren İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını tek tek inceleyerek tüm ipuçlarını topladı. Üç yıl süren teknik takip, örgüte yönelik arşiv çalışması ve istihbarat bilgileri sonucunda zanlılardan başta Ömer Ç. olmak üzere birçok kişinin kimliği tespit edildi.

Hatay’da askerlik görevini yaptığı belirlenen ve terhis olmaya 27 günü kalan Ömer Ç, 21 Aralık 2009 günü gözaltına alındı. Aynı gün İstanbul’da farklı adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda suç ortakları Mehmet Ali D., Reis B., Şeyhmus A., Özgür T., Ercan B., Nurşin D., ve kardeşi İbrahim D., de yakalandı. Biri kadın 8 kişi İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguya çekildi.

VİCDANIM O GÜNDEN BUYANA SIZLIYOR

Sorguda zanlılardan biri, olay gününden beri vicdanının sızladığını söyleyerek her şeyi itiraf etti. İtirafçı zanlının, “Bizi Ömer Ç., isimli arkadaşımız organize etti. Otobüsü durdurarak içine molotof kokteyli attı. Bu sırada biz de örgüt lehine slogan atıyorduk. Kadınların ezilmesi ve hayatını kaybetmesi beni çok üzdü. O gün ilk ve son eylemim oldu. O günden sonra hiçbir eyleme karışmadım. Vicdanım çok sızlıyordu” dediği öğrenildi. Bu kişinin itirafının ardından diğer zanlılar da anlatılanları kabul etti.

EMİR DTP'Lİ BAŞKANDAN
Detaylı şekilde yapılan sorgulama sonucunda şüphelilerin terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması olduğu anlaşıldı. Zanlıları organize eden Ömer Ç’ye eylem talimatını kapatılan DTP’nin Esenler İlçe başkanı Lütfü D’nin verdiği belirlendi. Lütfü D., daha önce düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınmış ve savcılık tarafından tutuklanmıştı. Daha önce başka bir suçtan tutuklanan ve halen cezaevinde tutuklu bulunan Bilal A.’nın da bu olaya karıştığı tespit edildi.

12 OLAYA DAHA KARIŞMIŞLAR

Yetkililer, 1’i kadın 8 kişinin 2003 ve 2009 yılları arasında bu cinayet dışında molotof kokteyli atmaktan korsan gösteri yapmaya kadar 12 ayrı olaya daha karıştığını belirtti. Böylece Esenler’de 3 kişinin ölümüne neden olan moloto kokteyli eylem dahil 7 korsan gösteri, Bağcılarda 2, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane’de 1 korsan gösteri ve molotof kokteyli eylem ile Küçükçekmece’de 2 polis otosuna molotof kokteyli atılması olayları aydınlatıldı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan şüpheliler Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

BİR AY SONRA DÜĞÜNÜ OLACAKTI

Saldırı da ölen 2 kız kardeşin de, İstanbul’da 1.5 ay önce dershaneden dönerken bindiği otobüse atılan molotofkokteyliyle ağır bir şekilde yanan ve 28 günlük mücadelenin ardından hayatını kaybeden Serap Eser gibi hayalleri vardı. Sibel Özkan nişanlıydı. O gün kardeşiyle bir ay sonra yapılacak düğün için alışverişe çıkmıştı. Sinem ise üniversite öğrencisiydi.

KORSAN GÖSTERİLER DE YAPMIŞLAR

İstanbul Esenler’de 3,5 yıl önce seyir halindeki bir İETT otobüsüne molotof kokteyli atarak Sibel (23) ve Sinem Özkan kardeşlerin yanarak, Zülbiye Karasu’nun (62) da ezilerek ölümüne neden olan biri kadın 8 kişi, faciadan 3.5 yıl sonra yakalandı. Şüphelilerin, Öcalan’ın cezaevi koşullarını bahane ederek İstanbul’da korsan gösteri düzenlediği ve molotoflu eylemler yaptığı belirlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile