3 Kusaktan Ögrenciler Birlikte Bin Fidan Dikti

3 Kusaktan Ögrenciler Birlikte Bin Fidan Dikti

Anadolu Üniversitesi, Kusaklar Arasi Dayanisma Kulübü, Tazelenme Üniversitesi ve Eskisehir Orman Bölge Müdürlügü koordinesinde düzenlenen ’7’den 77’ye Hatira Ormani’ etkinliginde 3 kusak ögrenciler bir araya gelerek yaklasik bin fidani toprakla bulusturdu.

Anadolu Üniversitesi, kusaklarin iletisimini güçlendirmek, kaynasmasini saglamak ve gelecek nesillere güzel bir doga birakabilmek için önemli bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte bir araya gelen Tazelenme Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Mustafa Kemal Ilkokulu’ndan ögrenciler birlikte yaklasik bin fidan dikti. Etkinlikte ilkokul birinci sinif ögrencileri, üniversiteli gençler ve 60 ila 80 yas arasindaki Tazelenme Üniversitesi ögrencileri bir araya geldi. Gelecek nesillere daha yesil bir doga birakabilmek için düzenlenen etkinlikte yaklasik 200 ögrenci kusaklarin kaynasmasini ve birlikteligini vurguladi.

“Üniversitemiz bu etkinligi geleneksellestirmek istiyor”

7’den 77’ye Hatira Ormani etkinliginde ögrencilerle bir araya gelerek fidan diken Anadolu Üniversitesi Rektörü Fuat Erdal, düzenlenen etkinligin adeta bir senlik havasi tasidigini söyledi.

Bu fidanlarin nesiller boyunca yesil kalmasini temenni ettigini belirten Erdal, “Suan 7den 77ye agaç dikim merasimindeyiz. Üniversitemiz artik bu etkinligi geleneksellestirmek istiyor. Orman Genel Müdürlügümüzün destegiyle beraber gerçeklestirdigimiz bir etkinlik oldu. Suan bu alanda ilkögretim 1’inci siniflarindan, Tazelenme Üniversitesinden 85 ila 86 yaslara kadar ögrenciler var. Hepsi Anadolu ailesi mensuplari, dolayisiyla bir taraftan da kusaklar arasindaki yesil ve çevre bilincini gelistirmek istiyoruz” dedi.



“Biz her seyi fidan dikmek için bir vesile görmek istiyoruz”

Düzenlenen etkinlikte ögrencilerle birlikte fidan diken Eskisehir Orman Bölge Müdürü Ismail Çetin, sunlari söyledi:

“Biz de orman bölge Müdürlügü olarak bugün Anadolu Üniversitesi ile birlikte böyle bir etkinligi düzenlemekten dolayi son derece memnunuz. Orman Teskilati olarak biz her seyi fidan dikmek için bir vesile görmek istiyoruz. Bugün de Anadolu Üniversitesinin katilimiyla bir hektarlik alanda yaklasik bin çam ve sedir fidanini toprakla bulusturacagiz. Ben bütün dikilen fidanlarin tutmasini ve hayirli olmasini diliyorum. “

“Ülkemizi yesilliklere bogmamiz gerekiyor”

Tazelenme Üniversitesi 2’nci sinif ögrencisi Canan Fincanci, böyle bir etkinlige katilabildigi için mutlu oldugunu söyledi.

Her yastan ögrencinin burada olmasindan keyif aldigini dile getiren Fincanci, “Bugün burada gelecegimiz olan çocuklarin nefes alabilmeleri için 3 kusak bir arada fidan dikimine geldik ve 3 kusagin el ele olusunu göstermek istedik. Ülkemizi yesertmek istiyoruz. Yanimda okul arkadaslarim ve genç ögrenciler var. Tazelenme Üniversitesinden arkadaslarim, Anadolu Üniversitesi’nden ve ilkokuldan ögrenciler ile bir araya geldik. Ben küçükleri daha çok sevdigim için onlarla bir arada olmaktan dolayi çok mutluyum. Ülkemizi yesilliklere bogmamiz gerekiyor çünkü rahat nefes almamiz, sagligimiz ve yasam yönünden agaç ile orman çok önemli. Orman demek hayat demek” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile