3. Manavgat Bilim Şenliği'nin birincisi, 'Doğanın Pili Bitmesin' oldu

3. Geleneksel Manavgat Proje Yarışması ve Bilim Şenliği'nde dereceye giren okullar para ve dizüstü bilgisayarla ödüllendirildi. 33 okul, 56 danışman ö

  3 . Geleneksel Manavgat Proje Yarışması ve Bilim Şenliği ' nde dereceye giren okullar para ve dizüstü bilgisayarla ödüllendirildi . 33 okul , 56 danışman öğretmen , 125 öğrenci ve 79 projenin katıldığı 3 . Geleneksel Manavgat Proje Yarışması ve Bilim Şenliği ' nin birincisi Çolaklı Yahya Kurt İlköğretim Okulu ' ndan Ülküm Sultan Yazıcı ' nın hazırladığı ' Doğanın Pili Bitmesin ' projesi oldu .

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü , dereceye giren projeleri ödüllendirmek için Manavgat Belediyesi Kültür Evi ( MBKE ) önünde ödül töreni düzenledi . Proje birincisi okula Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü 500 lira para ödülü verdi . Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu , bilim şenliğinde ilk üçe giren projeye birer dizüstü bilgisayar hediye edeceğini açıkladı . Kaymakam Türkoğlu , birinci gelen projenin öğrencisi Ülküm Sultan Yazıcı , proje sorumlu öğretmeni İlkay Yıldız ve okul Müdüresi Zeynep Sakarya ' ya madalya ve plaket takdimi etti .

Bilim şenliğinin ikinciliğini Dolbazlar İlköğretim Okulundan Kadir Aksoy ve Çağrı Erbaş isimli öğrencilerin birlikte hazırladığı ' Temiz Kapı Projesi ' oldu . Üçüncülüğü ise Çolaklı Yahya Kurt İlköğretim Okulundan Emine Aybar ve Eda Evren isimli öğrencilerin hazırladığı ' Müzikli Dış Fırçası Projesi ' elde etti .

3 . Geleneksel Manavgat Proje Yarışması ve Bilim Şenliği Komite Başkanı Akdeniz Üniversitesi ( AÜ ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof . Dr . Ali Erdoğan , 79 projeden ilk 20 ' ye girenlerin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ( TÜBİTAK ) kriterlerine uygun olduğunu söyledi . Prof . Dr . Ali Erdoğan , ilk 20 projeyi TÜBİTAK ' a sunacaklarını da kaydetti .

Manavgat Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge de yaptığı konuşmada ilk 10 ' a giren projeye toplam 2 bin 200 lira para ödülü verdiklerini söyledi . Müdür Bilge , para ödüllerinin önümüzdeki yıl çok daha fazla olacağını belirtti . Bilim şenliğine 79 projenin katıldığını belirten Bilge , bu tür etkinliklerle büyük Türkiye ' nin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek istediklerini kaydetti . Bilge yarışmanın amaçlarını ise şöyle sıraladı ; " Bilim şenliğiyle çocuklarımızın var olan yeteneklerini geliştirerek , yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak . Ülke genelinde bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinliklere ilgiyi ve katılımı artırmak . Çocuklarımıza bu konuda teşvik etmek ve onlara araştırma ruhu kazandırmaktır . " diye konuştu .

Bilim şenliği akademik heyetinde Prof . Dr . Ali Erdoğan ' ın Komite Başkanı , Prof . Dr . Bülent Topkaya , Doç . Dr . Birsen Şengül Oksal , Yrd . Doç . Dr . Orhan Ünal , Yrd . Doç . Dr . Şerafettin Yaltkaya , Yrd . Doç . Dr . Şükrü Özen , Yrd . Doç . Dr . Ayla Doğan üye , Manavgat Meslek Yüksekokulu ( MYO ) Öğretim Görevlisi Levent Sözen de raportör olarak görev aldı .

Ödül törenine Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu , Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek , Cumhuriyet Başsavcısı Talat Deniz , İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Enver Özkal , İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge , Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar , Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut , Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun , Taşağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp , Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer , oda başkanları , daire amirleri ve kalabalık halk toplulupu katıldı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile