3 Milyon 360 Bin Kişi İşsiz

3 Milyon 360 Bin Kişi İşsiz

İşsizlik meselesinin yatırımların artırılmasıyla aşılabileceğini belirten RUMELİSİAD Başkan Yardımcısı Naci Şahin, 'Tarım dışı işsizlik oranının yüzde 16,6'yı bulması sanayicinin halen kritik bir eşikte olduğunu gösteriyor' dedi

  İşsizlik meselesinin yatırımların artırılmasıyla aşılabileceğini belirten RUMELİSİAD Başkan Yardımcısı Naci Şahin , " Tarım dışı işsizlik oranının yüzde 16 , 6 ' yı bulması sanayicinin halen kritik bir eşikte olduğunu gösteriyor " dedi .
Türkiye İstatistik Kurumunun ( TÜİK ) üçer aylık dönemler itibariyle her ay açıkladığı hane halkı iş gücü araştırmasına göre Türkiye genelinde Kasım , Aralık 2009 ve Ocak 2010 döneminde işsizlik oranı yarım puan azalarak yüzde 13 , 5 olarak gerçekleşti . Türkiye ' nin en önemli sorununun üretim oranlarının düşüklüğü olduğunun altını çizen Rumeli Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği ( RUMELİSİAD ) Başkan Yardımcısı Naci Şahin , şu görüşleri dile getirdi : " İşsiz sayımızın 3 milyon 360 bin rakamına dayandığı bir ortamda hükümetimizin enflasyon oranındaki bir miktar artışı göze alarak yatırımları teşvik edici politikalara ağırlık vermesini bekliyoruz . Enflasyon rakamlarının açıklandığı günlerde ünlü ekonomistlerimizin ve iş dünyasının bazı kesimlerinin bir miktar artan enflasyonu öncelikli risk olarak değerlendiren tarzdaki yaklaşımlarına katılmıyoruz " diye konuştu .
RUMELİSİAD olarak krizin başından itibaren yatırımları teşvik edici politikaların uygulanmasını savunduklarını dile getiren Şahin şunları söyledi :
" Bu düşüncemizin hala arkasındayız . Çünkü bize göre ekonomik parametrelerdeki en önemli risk enflasyon değil , düşük yatırım ve kapasite kullanım oranlarıdır . Üretmeyen bir ekonomi tabii ki tüketimde sınırlanacaktır . Arzın ve talebin baskı altında bulunduğu bir ekonomide asıl başarı , enflasyonu kontrol altında tutmak değil , yatırımcıların önünü açarak üretim ve tüketim miktarlarını yukarıya çekebilmektir . İşsizlik rakamlarında dikkati çeken diğer bir nokta da yüzde 16 , 6 ' yı bulan tarım dışı işsizlik oranıdır . Bu rakam sanayicilerin ve hizmet sektöründeki müteşebbislerin malum olan durumlarının ilanıdır " şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile